Main Content

Vo finále Euro bude prekvapujúce meno. Všetci favoriti sa vyradia už pred ním (pavúk)

streda, 22. jún 2016 09:30 | Autor: Filip Chudý

Vo finále Euro bude prekvapujúce meno. Všetci favoriti sa vyradia už pred ním (pavúk)
Vo finále Euro bude prekvapujúce meno. Všetci favoriti sa vyradia už pred ním (pavúk) | zdroj: © TASR

Dnes večer spoznáme kompletný pavúk vyraďovacej časti Eura, ale už teraz sa z neho dá vyčítať, že vo finále bude prekvapujúce meno. Ide totiž o to, že všetci favoriti sa budú vyraďovať navzájom.

Víťazný gól Ivana Perišiča do siete Španielska znamenal nielen to, že Chorvátsko vyhralo D-skupinu, ale tiež, že v hornej časti šampionátového pavúka nebude ani jeden top favorit turnaja. Absolútne všetci sú totiž natlačení v dolnej časti pavúka, na čom sa už nič nezmení.

A ešte to môže byť zaujímavejšie v tom, že ak Portugalsko prehrá s Maďarskom a Belgicko nejakým zázrakom skončí posledné v skupine, hornú časť pavúka doplní Maďarsko, Švédsko, Írsko a jeden z dvojice Island, Rakúsko. No ak Portugalsko a Belgicko skončia tretie v skupinách a zároveň postúpia, idú do hornej polovice pavúka. A ak postúpi, potom pôjde do nej aj Turecko, konkrétne k Walesu.

To v spodnej časti je už teraz jasné, že sa v osemfinále zopakuje finále Eura 2012 Taliansko – Španielsko, pričom jeho víťaz sa stretne vo štvrťfinále s postupujúcim z osemfinálového súboja, v ktorom bude hrať Nemecko, a to zrejme s nami.

No vzhľadom na to, ako sa vyvinul pavúk, veríme, že si zahráme s Chorvátskom, aj keď šanca nie je veľká (viac sa o tom dočítate tu). Lebo naša prípadná cesta do finále v dolnej časti pavúka by zrejme vyzerala takto: Nemecko, Španielsko (Taliansko) a Francúzsko (Anglicko). Vo finále by to bol papierovo ľahší protivník, ako hocikto na ceste do neho...  

Zdroj foto: wikipedia