Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (22.6.)

streda, 22. jún 2016 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (22.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (22.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Slovensko píše históriu

Včerajšie výsledky definitívne spečatili postup Slovenska do osemfinále Euro 2016. Naši chlapci tak píšu históriu slovenského futbalu ďalej. Pri premiérovom štarte na kontinentálnom šampionáte sa „Sokoli“ dostali do vyraďovacej fáze, kde takmer naisto narazia na Nemecko. Existuje však teoretická šanca, že Slovensko nastúpi proti Chorvátsku.

Chorváti zdolali obhajcov

Vynikajúci výkon včera predviedlo Chorvátsko, ktoré otočilo zápas s obhajcom trofeje Španielskom. Španieli viedli 1:0 a mali dokonca aj pokutový kop, avšak Modrič, Rakitič, Perišič a spol. sa zomkli, vyhrali 2:1 a senzačne skončili na prvom mieste v skupine.

Poznáme prvé dvojice

Po včerajšom hracom dni je v osemfinálových zápasoch stále veľa otáznikov, avšak poznáme už aj prvé dvojice. Narazia na seba Švajčiarsko a Poľsko, pričom ostro sledované meranie síl bude hlavne medzi Talianskom a Španielskom, v ktorom uvidíme reprízu finále z roku 2012.

Arda sa kritikov nezľakol

Kapitán Turecka Arda Turan prehlásil, že kritici ho takmer priviedli k slzám, jeho mamu dokonca rozplakali, no stredopoliar Barcelony so svojimi spoluhráčmi sa zlomiť nedal. Turecko včera porazilo Česko 2:0 a má na dosah postup ďalej. (goal.com)

Sklamanie v podaní Česka

Futbalisti Česka sú obrovským sklamaním Euro 2016. Zverenci trénera Pavla Vrbu odohrali tri zápasy, v ktorých si zapísali dve prehry a jednu remízu, ktorú ratovali v posledných sekundách zápasu s Chorvátskom.

Čech vie, Vrba nie

Tréner Česka Pavel Vrba dostal od novinárov otázku, či bude Petr Čech pokračovať po obrovskom sklamaní v reprezentačnej kariére, bývalý kormidelník Viktorie Plzeň odvetil, že žurnalisti sa musia spýtať samotného brankára a nie jeho. (goal.com)

Ibrahimovič končí

Kapitán švédskej reprezentácie Zlatan Ibrahimovič potvrdil, že po Euro 2016 sa rozlúči so švédskym národným tímom. Dnešný duel Troch Koruniek proti Belgicku tak môže byť pre Ibru posledným duelom v národnom drese v kariére. (goal.com)