Main Content

Cristiano Ronaldo je stále bez gólu. Je problémom jeho vek, pýta sa Goal.com

streda, 22. jún 2016 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo je stále bez gólu. Je problémom jeho vek, pýta sa Goal.com
Cristiano Ronaldo je stále bez gólu. Je problémom jeho vek, pýta sa Goal.com | zdroj: © TASR

Portugalsko odohralo na Euro 2016 dva zápasy, získalo rovnaký počet bodov a stále nemá istý postup do osemfinále. Kapitán tímu Cristiano Ronaldo zatiaľ neskóroval, nepremenil pokutový kop a je terčom obrovskej kritiky.

Portál Goal.com sa zamýšľa nad poklesom formy hviezdneho krídelníka z Realu Madrid. Jedným z dôvodov údajne môže byť hráčov vek. CR7 má 31 rokov a podľa tohto portálu vraj už nie je na takom výkonnostnom vrchole ako pred rokom či dvoma. V prvých dvoch zápasoch Eura proti Islandu a Rakúsku bol autorom 22 striel, avšak nedokázal skórovať ani raz. Vykreslením mizérie portugalskej hviezdy bol nepremenený pokutový kop proti Rakúsku. Najväčšou devízou Ronalda sú totiž góly, ak ich nedáva, je pre svoj tím skôr problémom ako výhodou.

Viac svetla sa do situácie pokúša priniesť tréner Portugalska André Santos: „Po prvom zápase sa Cristiano stále usmieval. Teraz už úsmev z jeho tváre vymizol. Som si istý, že bude robiť to, čo mu ide najlepšie, teda dávať góly. Nepochybujem o tom, že to prelomí. Nehráme klasickým rozostavením, sú tam variácie. Cristianova pozícia je vcelku voľná.“

Faktom je, že Portugalsko má po dvoch zápasoch na svojom konte dva body a patrí mu tretia priečka v skupine. Dnes na „brazílskych Európanov“ čaká prvé Maďarsko. Ak Ronaldo a spol. zvíťazia, svojho súpera preskočia a postúpia ďalej.  Potrebujú na to však góly Ronalda.  Klubovú sezónu zakončil vo fantastickej forme, na ktorú sa mu ale v reprezentácii nedarí nadviazať.

S príchodom do národného tímu je totiž na jeho pleciach obrovský tlak, ktorý zatiaľ nezvláda. Dnes má jedinečnú šancu na to, aby umlčal hlasy kritikov a poslal svojimi gólmi Portugalsko do vyraďovacej fázy. Ak sa mu to nepodarí, tak nielenže bude kritika na kapitána ešte väčšia, ale s veľkou určitosťou bude môcť zabudnúť aj na prestížne ocenenie Zlatá lopta, ktoré bude odovzdávané v úvode roku 2017.