Main Content

Alvaro Morata sa vrátil do Realu Madrid, na ako dlho?

streda, 22. jún 2016 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Alvaro Morata sa vrátil do Realu Madrid, na ako dlho?
Alvaro Morata sa vrátil do Realu Madrid, na ako dlho? | zdroj: © TASR

V tieni Euro 2016 bol včera oficiálne potvrdený návrat španielskeho útočníka Alvara Moratu do Realu Madrid. Hráč tak opúšťa Juventus Turín, s ktorým v minulej sezóne vyhral národný pohár a majstrovský titul. Je však budúcnosť Moratu skutočne v hlavnom meste Španielska?

Úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid včera na svojej oficiálnej stránke informoval, že španielsky útočník Alvaro Morata bude po Euro 2016 súčasťou kádra Bieleho Baletu: „Real Madrid CF informoval Juventus Turín o svojom rozhodnutí využiť predkupné právo na Alvara Moratu, ktorý začne predsezónnu prípravu v Madride pod vedením trénera Zinedinea Zidanea.“

Real Madrid zaplatí talianskemu majstrovi 20 miliónov libier, v prepočte na eurá približne 30 miliónov. V skutočnosti však Moratov návrat do La Ligy nemusí nič znamenať, môže ísť iba o prestupový ťah Merengues. Počas minulých týždňov sa totiž písalo o interese veľkého počtu tímov o Moratove služby, Real ale medzi nimi nebol.

Madridčania však mali na Moratu predkupné právo a bolo by nelogické, aby ho nevyužili, ak môžu na svojom odchovancovi obratom zarobiť niekoľko desiatok miliónov eur. 23- ročný kanonier by vraj Real Madrid mohol opustiť za 50 až 60 miliónov eur, Los Blancos by teda boli v slušnom zisku.

Podľa médií po celej Európe je stále najväčším favoritom na získanie Alvara Moratu londýnska Chelsea, ktorá má s hráčom jednať už niekoľko dní. Prestup španielskeho zakončovateľa na Stamford Bridge mal byť dotiahnutý pôvodne už pred Euro 2016, no nakoniec sa to nestihlo. V tejto chvíli je istý len jeden fakt, Moratu už neuvidíme v drese Juventusu Turín a je vysoko pravdepodobné, že jeden z dvojice stredných útočníkov Karim Benzema- Alvaro Morata Real Madrid v lete opustí.