Main Content

Bookameri Slovensku absolútne neveria. Presvedčíme ich o opaku?

štvrtok, 23. jún 2016 13:35 | Autor: Dávid Lech

Bookameri Slovensku absolútne neveria. Presvedčíme ich o opaku?
Bookameri Slovensku absolútne neveria. Presvedčíme ich o opaku? | zdroj: © TASR

Po trinásťdňovom zápasovom zápolení ME 2016 spoznali účastníkov osemfinále. 16 reprezentačných celkov sa pobije o najcennejší kov a titul majstra Európy.

Bookmakeri považujú za najväčšieho favorita na zisk titulu domáci národný tím z Francúzska. Na celkové víťazstvo reprezentantov „galského kohúta“ je vypísaný kurz 5,30. Pod kurz 10 na stávku víťaza ME sa dostali ešte ďalšie tri reprezentačné celky. Kurz 6 je vypísaný na výhru Nemecka, kurz 7 na obhajcov titulu zo Španielska a kurz 7,50 si vyslúžili hráči belgického národného tímu.



Naopak, najväčšími outsidermi sú reprezentanti Severného Írska a taktiež slovenskí futbalisti. Na celkové víťazstvo Severných Írov a Slovákov na ME je vypísaný kurz 250. O nič lepšie na tom nie sú ani Íri s Islandom, na ktorých víťazstvo na Eure 2016 je kurz 170.

Na futbalových priaznivcov čaká od 25. do 27. júna osem osemfinálových súbojov ME. Aj v týchto dueloch majú stávkové kancelárie svojich favoritov.

Vôbec najjednoznačnejším osemfinálovým stretnutím by podľa nastavenia kurzov mal byť duel Nemecka so Slovenskom. Na nemecké víťazstvo je vypísaný kurz 1.40. Slovenská výhra je ocenená kurzom 9,20 a na remízu je vypísaný kurz 4,20.

Medzi najväčších favoritov osemfinálových bitiek sú zaradení aj Francúzi proti Írsku (1,43) a Angličania proti Islandu (1,53).

Podľa kurzov by pre zmenu najvyrovnanejšími zápasmi mali byť stretnutia medzi Švajčiarskom a Poľskom a Chorvátskom a Portugalskom. Paradoxne, v zápase futbalových gigantov z Talianska a Španielska sú za favoritom zjavne považovaní obhajcovia titulu.



Stávková kancelária Tipsport umožňuje futbalovým priaznivcom tipovať aj konečný počet gólov na európskom šampionáte. V skupinovej fáze padlo v 36 dueloch 69 gólov, čo činí priemer 1,92 gólu na zápas. Tento priemer je po ME 1968 (1,40) druhým najnižším v histórii. Ak by sme sa držali súčasného priemeru, na konci turnaja by mali diváci vidieť 97 gólov. Do konca turnaja ostáva už len 15 zápasov a kurzy na túto stávkovú príležitosťou sú postavené takto:

Na ME padá veľmi málo gólov a otázkou pre tipérov tak je či sa futbaloví fanúšikovia dočkajú v najbližších pätnástich stretnutiach strelca hetriku. Na negatívnu odpoveď na túto otázku je vypísaný kurz 1,15. Ak sa na Eure podarí aspoň jednému z hráčov streliť tri góly v jednom zápase, úspešný tipér by svoj vklad znásobil o hodnotu 4,20.



 Viaceré stretnutia ME 2016 by mohli vo vyraďovacej fáze dospieť až do predĺženia. Aj na toto stávkové podujatie sú vypísané kurzy. Ako najpravdepodobnejšie sa zdá, že v nasledujúcich pätnástich stretnutiach európskeho šampionátu uvidia diváci 4 a viac predĺžení. Na tento tip je vypísaný kurz 1,15, čo tipovať ale neodporúčame, pre nízku výhru v porovnaní s rizikom.