Main Content

Šalamúnske rozhodnutie UEFA pri rozhodcovi zápasu Nemecko – Slovensko

piatok, 24. jún 2016 10:45 | Autor: Filip Chudý

Šalamúnske rozhodnutie UEFA pri rozhodcovi zápasu Nemecko – Slovensko
Šalamúnske rozhodnutie UEFA pri rozhodcovi zápasu Nemecko – Slovensko | zdroj: © TASR

V osemfinálovom stretnutí Euro 2016 proti Nemecku bude dôležitý aj výkon rozhodcu. Meno toho, kto mám bude pískať v nedeľu už poznáme. UEFA to poňala naozaj veľmi zaujímavo.

UEFA zverejnila meno rozhodcu, ktorý bude rozhodovať náš osemfinálový zápas proti Nemecku. Je ním 35-ročný Poliak Szymon Marciniak, čiže rozhodca z krajiny, ktorá je susedná pre oboch. Bude to preňho tretí zápas na Eure. Predtým pískal zápasy Španielsko – Česko (1:0) a Island – Rakúsko (2:1).

S týmto rozhodcom nemáme žiadne skúsenosti, keďže nerozhodoval ani jeden zápas našej reprezentácie, ani nepískal v zápasoch našich klubov. Čo sa týka Nemcov, tým rozhodoval len na klubovej úrovni.

Marciniak je rodákom z Plocku, ktorý leží približne v strede krajiny našich severných susedov. Čo sa týka vzdialenosti, má tak približne rovnako blízko, resp. ďaleko k Slovensku a tiež Nemecku. No my pevne veríme, že v zápase bude mať bližšie k Slovanom, keďže aj on ním je, ako k Nemcom, s ktorými majú Poliaci už viac ako 70 rokov trochu rivalské vzťahy...