Main Content

Islandská firma si strieľa z hráčov Anglicka. Pripravila im vtipnú cenu útechy

piatok, 24. jún 2016 15:35 | Autor: Dávid Lech

Islandská firma si strieľa z hráčov Anglicka. Pripravila im vtipnú cenu útechy
Islandská firma si strieľa z hráčov Anglicka. Pripravila im vtipnú cenu útechy | zdroj: © TASR

V pondelok na futbalistov Anglicka čaká náročný osemfinálový súboj na Euro 2016 proti ambicióznemu Islandu. Islanďania prejavujú svoju známu pohostinnosť a po novom v prípade svojho víťazstva pripravili pre súpera zaujímavú „cenu útechy.“

Na štadióne Allianz Riviera v Nice sa o 21:00 hod majú futbaloví priaznivci na čo tešiť. Ich zápas bude určite mimoriadne sledovaný a nielen britskou populáciou. Favoritom zápasu sú jednoznačne anglickí reprezentanti, čo si Islanďania dobre uvedomujú a po nečakanom postupe do osemfinále môže hrať početne malý národ úplne uvoľnene, čo si uvedomuje aj stredopoliar Gylfi Sigurdsson: „Hlavné je, že na nás nie je vyvíjaný žiadny tlak. Ak sa pozrieme na Anglicko, ak s nami prehrajú, to by spôsobilo veľký rozruch,“ cituje theguardian.com slová 26-ročného islandského reprezentanta.

Hráč Swansea zároveň neskrýval obrovskú túžbu postúpiť cez futbalového giganta: „Sme si vedomí, že sme pravdepodobne druhým najobľúbenejším tímom na turnaji. Sme síce malý národ, nikto od nás nič neočakáva, no my chceme urobiť ľudom, ktorí nás podporujú šťastnými a posunúť sa ďalej.

Ak sa Islanďanom podarí malý zázrak a zdolajú tím Roya Hodgsona, islandská firma pripravila pre anglických reprezentantov „cenu útechy.“ V prípade, že Anglicko v pondelok v osemfinále prehrá, 23-členná súpiska Anglicka bude môcť bezplatne pozorovať veľryby v rámci dovolenky po ME 2016, aby mali čas „spamätať sa z prehry.“

Jeden celodenný výlet v Husavíku pripravila islandská firma pre anglických reprezentantov „zo zdvorilosti“ a „preukázanie islandskej pohostinnosti.“ Voľné vstupenky sú pripravené na utorok 28. júna 2016 – teda deň po zápase Angličanov s Islandom. V prípade prehry sa vzhľadom k obrovským očakávaniam reprezentanti Albiónu zrejme hneď doma pred vlastnými fanúšikmi ukázať môcť nebudú. Islandská firma práve z tohto dôvodu pripravila pre svojich súperov túto veľkorysú ponuku: „Preto ponúkame pokojný deň s pozorovaním veľrýb v malom mestečku na severe Islandu s nádhernou prírodou a skvelými ľuďmi. Bola by to vynikajúca náhrada,“ tvrdí hrdý majiteľ dovolenkovej firmy.