Main Content

Tipujeme šláger Chorvátsko - Portugalsko a ďalšie 2 zápasy. Celkový kurz 6,39

sobota, 25. jún 2016 10:30 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme šláger Chorvátsko - Portugalsko a ďalšie 2 zápasy. Celkový kurz 6,39
Tipujeme šláger Chorvátsko - Portugalsko a ďalšie 2 zápasy. Celkový kurz 6,39 | zdroj: © TASR

Dnes sa začína osemfinálová fáza Eura. Z bohatej ponuky sme vybrali niekoľko zaujímavých tipov. Ako sa bude napríklad dariť Cristianovi Ronaldovi a Garethovi Balovi?

Švajčiarsko – Poľsko (o 15:00)

Obaja sa prezentujú na tomto turnaji prakticky rovnako. Pozorná obrana, ale neplodný útok. Veď Švajčiari majú za tri zápasy skóre 2:1 a Poliaci 1:1. Ak im to teda nepadalo v skupinovej fáze, ťažko predpokladať, že v osemfinále, keď už ide do tuhého, sa zrazu strelecky prebudia. Iba v jednom zo šiestich stretnutí, v ktorých figuroval niektorí z týchto súperov, padli čo i len dva góly. Preto tip na to, že teraz padnú maximálne dva góly, sa javí ako tutovka (kurz 1,40).

V zápasoch Poľska na Eure dokonca v prvom polčase ešte nepadol ani jeden gól, čo je iba potvrdením toho, že celkovo na tohtoročnom Eure padá viac presných zásahov až s blížiacim sa koncom stretnutí. Tento jav sa teda môže zopakovať a ani v štvrtom poľskom zápase vo Francúzsku gól v prvom dejstve zrejme neuvidíme (kurz 2,07).

Ak sa pozrieme na stretnutia Švajčiarska, tak to zas malo v každom stretnutí lepšie držanie lopty, dokonca v tejto štatistike prevýšilo aj hviezdne Francúzsko (58%:42%). To Poliaci mali lepšie držanie lopty proti Severnému Írsku, ale Nemecko a Ukrajina ich v tejto činnosti výrazne prevýšili. Ak sa preto nestane nič mimoriadne, dokážu to aj Švajčiari. No a keďže tí na tomto turnaji ešte neklesli pri držaní lopty pod 55 %, odporúčame, že minimálne presne túto hranicu opäť dosiahnu (1,80).

Z tejto dvojice ťažko tipovať postupujúceho, ale keďže Lewandowski na turnaji ešte gól nedal, ťažko čakať, že by jeden z najlepších útočníkov na svete opäť vyšiel naprázdno. Preto práve jeho gól (kurz 2,70) môže rozhodnúť o postupe Poľska (kurz 1,70).

Náš tip:domáci držanie lopty viac ako 54% v kurze 1,80 na Tipsport.sk

Wales – Severné Írsko (o 18:00)

Ostrovné derby, ktoré rozhodne o tom, kto bude štvrťfinalistom Eura. Ak by to niekto povedal pred dvomi týždňami, je označený za blázna. Obe mužstvá nemajú s takýmto duelom skúsenosti, skôr si zatiaľ užívajú Euro a šťastie nováčika na ňom.

Obaja išli do všetkých stretnutí na turnaji ako outsider, čo je pozícia, ktorá im vyhovuje. No keďže Wales vyhral skupinu, teraz bude favoritom duelu on, čo hrá v jeho neprospech. Wales mal šťastie v tom, že každý jeho súper v skupine proti nemu podal svoj najhorší výkon na turnaji, pričom mu pomohlo aj to, že vždy dal prvý gól. No teraz bude musieť tvoriť, čo hrá proti nemu. Preto, ak máme ukázať na niekoho, že postúpi, bude to Severné Írsko (kurz 3,10).

Gareth Bale sa presadil zatiaľ v každom jednom stretnutí Eura. No dá sa povedať, že ani raz za normálnej situácie. Najprv dvakrát rozvlnil sieť z priamych kopov po chybe brankárov, no a Rusi to vo svojom poslednom polčase na Eure už úplne vypustili. Severoírsky brankár McGovern je navyše vo forme, preto si myslíme, Bale sa už vystrieľal a teraz gól nedá (kurz 1,42).

Obaja súperi sa streli vo vzájomnom zápase pred tromi mesiacmi a dvomi dňami. Vtedy sa to skončilo remízou 1:1, keď domáci Wales ju zachraňovať až minútu pred koncom z pokutového kopu. V tom stretnutí mal jasne lepšie držanie lopty (65%), navyše je favorit a musí hrať on, preto predpokladáme, že aj teraz bude viac držať loptu na kopačkách, ale či až viac ako 58% času (kurz 1,90), čo je zlomová hranica, si istí úplne nie sme, keďže to bude záležať na vývoji duelu, no viac ako 50% by ju mal mať (kurz 1,10).

Náš tip:Gareth Bale nedá gól v kurze 1,42 na Tipsport.sk

Chorvátsko – Portugalsko (o 21:00)

Jasný šláger prvého osemfinálového dňa, dokonca sa dá predpokladať, že po dvoch nudnejších zápasoch príde trochu pútavejšie divadlo. Chorváti vyhrali svoju skupinu, keď na Eure výborne hrajúci Perišič so šťastím po tečovanej strele zariadil výhru nad Španielskom. To Portugalsko malo naopak smolu, lebo proti Maďarom zas ono dostávalo tečované góly.

No pre Portugalčanov je dôležité, že sa rozbehol Ronaldo. Jeho góly do siete Maďarska boli ukážkové, pričom oba padli cez stred obrany. No a práve na hrote útoku by mal hrať Ronaldo aj proti Chorvátsku, čo môže byť dôležitý faktor. Ak totiž šachovnicoví ukázali na Eure nejakú slabinu, potom to bolo v strede obrany. Z toho dôvodu si myslíme, že Ronaldo sa opäť strelecky presadí (kurz 2,50).

Lenže v defenzíve má slabinu aj Portugalsko, pričom ak ju neeliminuje, zrejme vypadne, pretože tímovo hrajúci Chorváti by sa v takom prípade mali presadiť a vybojovať si postup (kurz 1,75), hoc aj po pokutových kopoch. No zdôrazňujeme, rozhodne to, aký deň bude mať portugalská defenzíva, pretože tiež môže nastať situácia, že bude hrať bez chýb, pretože nejaká kvalita v nej je a pokaziť toľko zápasov na jednom turnaji snáď nemôže.

No a keďže hrajú južania a ide o veľmi dôležitý duel, bol by v tom čert, aby nevykypeli vášne. Pepe možno niečo prihrá, či niekoho prebrúsi, no a oheň môže byť na streche. Kto má preto rád vyššie kurzy, môže skúsiť to, že Španiel Velasco Carballo ukáže aspoň jednu červenú kartu (kurz 3,30).

Náš tip:Cristiano Ronaldo dá gól v kurze 2,50 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:6,39 na Tipsport.sk