Main Content

Cristiano Ronaldo vs Chorvátsko: Ako dopadne tento súboj?

sobota, 25. jún 2016 11:50 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo vs Chorvátsko: Ako dopadne tento súboj?
Cristiano Ronaldo vs Chorvátsko: Ako dopadne tento súboj? | zdroj: © TASR

Už dnes štartuje ostro sledované osemfinále Eura 2016 vo Francúzsku. Šlágrom dnešného hracieho dňa je bez väčších pochýb duel Portugalska s Chorvátskom. Inak povedané tímu jedného muža, proti hviezdam, ktoré dokážu hrať ako jedno mužstvo.

Dočkali sme sa, kontinentálny turnaj vstupuje do svojej play-off fázy. Dnes sú na programe tri zápasy, postupne Švajčiarsko vyzve Poľsko, Wales nastúpi proti Severnému Írsku a večer nás čaká šláger medzi Chorvátskom a Portugalskom. Práve posledný menovaný duel predstavuje najväčšie lákadlo, v akcii v ňom uvidíme niekoľko hviezd svetového formátu. Chorvátsko do zápasu vstúpi ako víťaz „skupiny smrti“  D s Tureckom, Španielskom a Českom, Portugalcom patrí visačka tretieho celku skupiny F s Islandom, Maďarskom a Rakúskom.

Portugalci zatiaľ nehrajú dobrý turnaj, postupne remizovali s Islandom (1:1), Rakúskom (0:0) a Maďarskom (3:3). Pri poslednom zápase bolo na hre tímu Andrého Santosa vidieť obrovské odhodlanie, streleckú impotenciu pretrhol hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý dva góly dal a na jeden prihral. Práve kapitán Portugalska je mužom, ktorý môže dostať svoju krajinu medzi najlepšiu osmičku starého kontinentu. Stále viac a viac sa však ozývajú hlasy, že to sám nedokáže. Kvality CR7 sú nespochybniteľné, ale jeden hráč zápasy v play-off Euro 2016 nevyhráva.

Uvedomujú si to aj obaja tréneri. Kouč Portugalska André Santos prehlásil, že na jednej strane sa síce pokúsi dostať z hviezdy Realu Madrid ešte viac, ale jedným dychom dodal, že celý úspech reprezentácie najzápadnejšej krajiny Európy nemôže ležať iba na pleciach rodáka z ostrova Madeira. Kormidelník „Vatrenov“ Ante Čačič zas povedal, že Chorváti sa dôkladne pripravujú na Ronaldove bránenie. Všeobecne sa očakáva, že ak „Šachovnice“ eliminujú číslo sedem, eliminujú celé Portugalsko.

Favoritom zápasu ostáva Chorvátsko, ktoré síce nemá vo svojom tíme takú hviezdu ako Ronaldo, ale môže sa spoľahnúť na futbalistov ako Ivan Rakitič, Ivan Perišič, Luka Modrič či Mario Mandžukič.  Navyše, Chorváti si poradili s Tureckom (1:0) a Španielskom (2:1), pričom remizovali smolne s Českom (2:2), a teda sa dá napísať, že sú vo forme.

Jednoducho, Portugalsko má Ronalda, Chorvátsko má tím. Práve tento fakt by mal dnes rozhodovať. Samozrejme, ak CR7 svojím výkonom dokáže strhnúť spoluhráčov ako Nani, Quaresma či mladý Renato Sanches, Portugalci môžu pomýšľať na úspech. Skôr sa však očakáva, že aj keď je veľmi reálne, že sa Ronaldo presadí, ďalej by mali ísť po záverečnom hvizde Balkánci.