Main Content

Hossu spájajú s prestupom do troch klubov

sobota, 25. jún 2016 14:37 | Autor: Dávid Lech

Hossu spájajú s prestupom do troch klubov
Hossu spájajú s prestupom do troch klubov | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks je toto leto vďačným cieľom prestupových špekulácií. Medzi najskloňovanejšie mená spájaných s odchodom z veterného mesta je aj meno Slováka Mariána Hossu, ktorý má po novom troch eminentných záujemcov o jeho služby. Medzi nich patrí aj jeden jeho bývalý klub.

Vedenie Chicaga Blackhawks sa musí toto leto boriť s výraznými zmenami v kádri. Dôvodom je nízky priestor pod platovým stropom. Situácia si dokonca vyžiadala odchod fínskeho talentu Teuva Teräväinena či miláčika tribún Andrewa Shawa. V tíme taktiež s určitosťou neostane nedávna posila Andrew Ladd. Generálny manažér tímu Stan Bowman hľadá možnosti ako „jastrabom“ uľahčiť situáciu pod platovým stropom a jednou z možností je aj odchod jednej z opôr Hawks.

Terčom prestupových špekulácií je čoraz častejšie aj slovenský reprezentant Marián Hossa. 37-ročný krídelník má podľa najaktuálnejších informácií troch nových záujemcov, ktorí by ho radi videli vo svojom tíme. V hre je aj jeho bývalý klub, ktorý ho priviedol do NHL prostredníctvom draftu 1997 z Ottawy Senators, ktorý si ho vybral z celkového dvanásteho miesta.

Web thehockeypress.ca zaoberajúci sa prestupovými špekuláciami v zámorí na svojom webe zverejnil túto informáciu: „Počuli sme o tom, že niekoľko tímov sa zaujíma o Mariána Hossu a Niklasa Hjalmarssona. Chicago Blackhawks chce uvoľniť priestor pod platovým stropom výmenou jedného z menovanej dvojice. Pravdepodobnejší je odchod Hossu,“ tvrdí zámorský zdroj.

Jedným zo záujemcov o služby komplexného útočníka, ktorý bude v nasledujúcom ročníku atakovať hranicu 500 gólov je aj jeho bývalý celok z Ottawy Senators: „Jeden z našich zdrojov tvrdí, že záujem o Hossu prejavujú hlavne New Jersey Devils a Ottawa Senators.“ Oba tímy sú navyše ochotné prijať plný 5,275-miliónový cap hit trenčianskeho odchovanca. V kuloároch sa spomína taktiež možný odchod Hossu do Minnesoty Wild, ktorá v noci vyplatila zo zmluvy rakúskeho strelca Thomasa Vaneka.

Za jednu zo svojich najväčších opôr posledných rokov Chicago Blackhawks požaduje už zrelého hráča: „Chicago chce mladého hráča, ktorý by mohol hrávať v jednej z prvých troch formácií tímu.“ The Hockey Press zverejnil aj konkrétne mená – do Chicaga by sa mohol sťahovať 21-ročný Joseph Blandisi či 24-ročný Devante Smith-Pelly z New Jersey Devils alebo 21-ročný minuloročný juniorský majster sveta Curtis Lazar z Ottawy Senators, prípadne jeho o dva roky starší spoluhráč Jean-Gabriel Pageau.  

Zatiaľ však ostáva len pri špekuláciách. Odchod Hossu je však jednou z možností, nad ktorou manažment „jastrabov“ s určitosťou uvažuje. „Netvrdíme, že táto dohoda bude hotová už zajtra, no pomaly naberá na obrátkach a Blackhawks chcú urobiť na prestupovom trhu poriadny rozruch, takže nás určite neprekvapí, ak sa tento prestup uskutoční ešte pred 1. júlom,“ uzatvára kanadský web, ktorý vidí možnosť Hossovej výmeny zjavne veľmi reálne. Netreba však zabúdať, že Marián Hossa má vo svojej zmluve končiacej po sezóne 2020/2021 klauzulu, ktorá znemožňuje jeho výmenu do iného klubu bez vlastného súhlasu.