Main Content

Chorvátsko - Portugalsko 0:1 pp, Čačič: „Nezvíťazil lepší tím"

nedeľa, 26. jún 2016 07:05 | Autor: TASR

Chorvátsko - Portugalsko 0:1 pp, Čačič: „Nezvíťazil lepší tím"
Chorvátsko - Portugalsko 0:1 pp, Čačič: „Nezvíťazil lepší tím" | zdroj: © TASR

Lens 26. júna (TASR) - Futbalisti Portugalska zvíťazili v osemfinálovom zápase ME vo Francúzsku nad Chorvátskom 1:0 po predĺžení a postúpili do štvrťfinále. Zápas chudobný na veľké gólové šance rozhodol presný zásah Ricarda Quaresmu v 117. minúte, ktorý dorazil strelu Cristiana Ronalda.

Hlasy (uefa.com, dpa):

Ricardo Quaresma, strelec gólu: "Je to veľký okamih pre mňa aj pre Portugalsko. Priznávam, nebola to z našej strany brilantná hra. Boli sme však trpezliví a na konci sme dostali odmenu. Teraz sa už musíme sústrediť na štvrťfinále. Som si istý, že aj to bude veľmi ťažký zápas."

Renato Sanches, Hráč zápasu podľa UEFA: "Som, samozrejme, veľmi šťastný. Som rád, že som v takom mladom veku súčasťou tímu s takými veľkými hráčmi. Aj v dnešnom zápase som chcel dať zo seba to najlepšie a čakal som na výzvu od trénera. Vždy premýšľam o tom, ako hrať čo najlepšie."

Ante Čačič, tréner Chorvátska: "Všetko bolo perfektné až na fakt, že sme nedokázali skórovať. Neboli sme úspešní v útočení, ale po celých 120 minút sme hrali naozaj dobre. Súpera sme nepúšťali do žiadnych šancí, okrem tej, ktorá skončila gólom. To bola naša chyba, za ktorú sme boli potrestaní. To je futbal. Mnohokrát sa stane, že nezvíťazí lepší tím a to je aj dnešný prípad. Hrali sme naozaj dobre, ale neskórovali sme. Boli sme agresívnejší a viac sme sa snažili o skórovanie. Súper bol disciplinovaný najmä vzadu a skóroval v čase, kedy už pre nás bolo veľmi ťažké vyrovnať."