Main Content

Tipujeme Slovensko - Nemecko a ďalšie zápasy Euro. Kurz 5,1

nedeľa, 26. jún 2016 11:51 | Autor: Jakub Mihálik

Tipujeme Slovensko - Nemecko a ďalšie zápasy Euro. Kurz 5,1
Tipujeme Slovensko - Nemecko a ďalšie zápasy Euro. Kurz 5,1 | zdroj: © TASR

Potvrdia usporiadatelia turnaja rolu jasného favorita? Bude pokračovať maďarská futbalová rozprávka? A čo tipovať v zápase našich proti Nemecku?

Francúzsko - Írsko (15:00)

Ak by sa postup do štvrťfinále hodnotil podľa sily fanúšikovskej základne, sledovali by sme zrejme veľmi vyrovnaný zápas. Po futbalovej stránke je však jednoznačným favoritom zápasu domáci tím Francúzska. Les Bleus sa síce nevyhli miernej kritike zo strany domácich médií kvôli nepresvedčivosti svojich výkonov, no ako turnaj ukazuje, favoriti to nemajú v súboji s outsidermi vôbec jednoduché. Les Bleus získali spolu s Nemcami najviac bodov spomedzi všetkých favoritov, preto musíme na ich výkony nazerať inou optikou, ako francúzske médiá.

Zverenci Didiera Deschampsa čelili zatiaľ trom výrazne defenzívne zameraných tímom a v osemfinále to bude štvrtý tím v poradí, keďže Írsko sa takisto na turnaji prezentuje skôr opatrným futbalom, založeným na defenzíve. Postúpili pomerne so šťastím, keď až v poslednom zápase skupiny uchmatli tri body Taliansku gólom z 85. Minúty. Treba však povedať, že Talianom v tom zápase už o nič nešlo a bez ohľadu na výsledok obsadili prvé miesto v skupine.

Pre Írov bol postup do osemfinále obrovským úspechom, keďže sa neočakávalo, že náročnú skupinu zvládnu. Postup do najlepšej osmičky je pri reálnom zhodnotení kádra trochu nereálnym cieľom. Francúzi by v tomto zápase mali dominovať (kurz na výhru Francúzska 1,50). Do zostavy sa vracia Dimitri Payet, ktorý odohral dva výborné zápasy proti Rumunom a Albáncom, oporou by mal byť aj Paul Pogba, ktorý proti Švajčiarom naberal svoju obvyklú výkonnosť a vpredu by mal byť vztyčným bodom francúzskych akcií Olivier Giroud. Francúzi budú zvierať svojho súpera a Íri by sa k útočeniu mali dostať len sporadicky. Aj vzhľadom na opatrnosť všetkých doterajších osemfinálových zápasov predpokladáme, že Íri gól nedajú (kurz 1,54). Domácim sa nakoniec podarí prelomiť odpor súpera a vyhrajú, no v zápase nepadne vela gólov (kurz, že padne 0-3 gólov je 1,78).

Naše tipy:
Výhra domácich, v kurze 1,50
Írsko nedá gól v kurze 1,54
Výhra domách a padne 0-3 góly v kurze 1,78



 

Nemecko – Slovensko (18:00)

Slovenskí futbalisti si historický postup medzi šestnásť najlepších celkov Európy zabezpečili po obrovsky obetavom výkone v zápase proti Anglicku. V závere však aj samotní hráči, aj tréner videli, že tento spôsob hry je veľmi náročný, čo sa prejavilo, nielen v zraneniach viacerých hráčov, ale aj v tom, že v nás ku koncu zápasu Angličania škvarili vo vlastnej šťave a bolo menším zázrakom, že sa nám podarilo udržať čisté konto.

Podobné zázraky sa však nedejú stale a Kozákovci vedia, že ak chcú vydržať celý zápas proti Nemcom, nemôžu sa stiahnuť do tak hlbokej defenzívy ako proti Albionu. Očakávame smerom dopredu preto o trochu smelší výkon. Nemci v doterajšom priebehu turnaja ani raz neprehrali a neinkasovali ani gól. Vo všetkých troch zápasoch boli dominantnou stranou, keď postupne zaznamenali držanie lopty na úrovniach 63%, 63% a 71% v poslednom zápase proti ultradefenzívnym Severným Írom. My však očakávame, že naši hráči budú držať loptu viac ako súperi Nemcov v základnej skupine, aby tak odľahčili defenzíve, ktorá bude zrejme v jednom ohni.

Veríme, že nemecké držanie lopty nepresiahne 64% (kurz 1,80). Ako sme už spomenuli, nemecká defenzíva ešte neinkasovala a práve náš tím by mohol túto bilanciu narušiť. Slováci majú perfektne zvládnutý prechod z defenzívy do rýchleho protiútoku a pri očakávanej dominancii Nationalmannschaftu by sme sa k nejednej rýchlej akcii mohli dostať. V kvalifikácii boli našou silnou zbraňou štandardky, no na tomto turnaji sme sa z nich ešte nepresadili, no aj tu vidíme priestor na úder z našej strany. Veríme, že z oboch strán bude najmä v prvom polčase dôležitá najmä pozorná obrana a “oťukanie si” súpera, hoci sa oba tímy stretli len pred niekoľkými týždňami. Kurz, že v prvom zápase nepadne gól je 2,44.

Naše tipy:
Domáci držanie lopty 0-64% v kurze 1,80
V prvom polčase padne presne 0 gólov v kurze 2,44

Slovensko dá gól v kurze 2,33


 

Maďarsko – Belgicko (21:00)

Maďari postúpili na Euro na poslednú chvíľu a aj kvôli ťažkej skupine, do ktorej boli vylosovaní, nemali na záverečnom turnaji namútiť veľa vody. Avšak prišiel šok a naši južní susedia svoju skupinu vyhrali, keď ani raz neprehrali. Spolu s Walesom strelili najviac gólov na turnaji a ich zápasy boli jednoznačnej najofenzívnejšie, aspoň podľa gólov, ktoré sme v ich zápasoch videli. Avšak vo všetkých troch prípadoch hrali proti tímom, ktoré sa spoliehajú viac na defenzívu. V tíme Belgicka narazia na jeden z najofenzívnejšie ladených tímov turnaja.

Belgičania sú zvyknutí dobýjať súperovu bránu, preto by ich maďarská obrana nemala zaskočiť. Po nevydarených turnajoch v minulosti sa od “zlatej” generácie Les diables rouges očakáva, že na tomto turnaji pôjde ďaleko, ak nie najďalej. Aj samotní hráči musia cítiť, že tento osemfinálový zápas je zvládnuteľný a prípadný postup by znamenal obrovskú šancu na semifinále, keďže by v osmičke najlepších narazili na “starý známy” Wales, s ktorým hrali v kvalifikácii. Tipujeme, že tento zápas zvládnu a postúpia ešte v riadnom hracom čase (kurz 1,66).

Belgické zápasy sa doteraz vyznačovali najmä nebezpečnými akciami z krídelných priestorov. Na rohové kopy porazili v prvom zápase Talianov 8:4, v druhom proti Írom dominovali a strelili tri góly, čo trochu ubralo z ich tlaku a zaznamenali “len” päť rohov, no v poslednom zápase to bol zase rohový koncert, keď Švédov deklasovali v tejto štatistike 12:4. Aj Maďarsko má herný potenciál na túto štatistiku, keďže gro ich hry leží práve na krídlach, kde pôsobí najmä Dzsudzsák. Aj preto volíme stávku na 10 a viac rohových kopov v zápase (kurz 1,60).

Naše tipy:
V zápase bude 10 rohov a viac v kurze 1,60
Výhra hostí v kurze 1,66


 

Príklad tiketu, ktorý môžete na dnes zostaviť:

Francúzsko – Írsko – výhra domácich a padne 0-3 gólov – kurz 1,78
Nemecko – Slovensko – domáci 0-64% držanie lopty – kurz 1,80
Maďarsko – Belgicko – v zápase bude 10 rohov a viac v kurze 1,60

Kurz spolu: 5,126