Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (26.6.)

nedeľa, 26. jún 2016 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (26.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (26.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Penaltová dráma pre Poľsko

Hneď prvé osemfinále Euro 2016 prinieslo napínavý súboj, Poľsko dlho viedlo so Švajčiarskom po góle Blaszczykowskeho, avšak pár minút pred koncom nádherne vyrovnal Xherdan Shaqiri a duel spel do predĺženia. V ňom sme gól nevideli, nasledovali penalty, v ktorých sa mýlil iba Helvét Granit Xhaka. Ďalej tak postúpilo Poľsko. Súperom Poliakov budú Portugalci.

Wales zvládol britský súboj

V druhom osemfinále zápas chvíľami nepripomínal futbal, ale tvrdý boj. Stretli sa dva tímy, ktoré majú svoju hru založenú na fyzickom prejave, to sa prejavilo. Smutným hrdinom zápasu bol Severný Ír McAuley, ktorý si zrazil center Garetha Balea do vlastnej brány. Sympatickí Severní Íri tak na turnaji končia, Wales pokračuje v prekvapovaní futbalovej Európy, už je v top osmičke.

Portugalsko vyhralo šláger

Vo večernom šlágri Chorvátsko- Portugalsko boli favoritmi „Vatreni“, avšak v riadnom hracom čase sme gól nevideli, dokonca sme nezaregistrovali strelu na bránu. Spasiteľom Portugalska sa stal Ricardo Quaresma z FC Porto, ktorý v závere predĺženia upratal odrazenú loptu po strele Cristiana Ronalda za chrbát bezmocného Subašiča.

Kritický Čorluka

Veľmi sklamaný bol po zápase obranca Chorvátska Vedran Čorluka, ktorý prehlásil, že Portugalsko podalo horší výkon ako Turecko, s ktorým si Chorváti poradili v skupinovej fáze. Samotný Čorluka dohrával zápas so sebazaprením, mal niekoľko zdravotných problémov. (goal.com)

Spokojný Sanches

Po postupe Portugalska sršal šťastím mladík Renato Sanches, ktorý sa dostal na ihrisko až v závere zápasu a prsty mal aj vo víťaznom presnom zásahu. André Santos dal talentu z Bayernu Mníchov šancu a Sanches sa jej chytil. (goal.com)

Ramsey a Balea menia životy

Tréner Walesu Chris Coleman po postupe medzi TOP 8 vyzdvihol kvalitu Garetha Balea a Aarona Ramseyho. Prehlásil, že táto dvojička dokáže človeku zmeniť život. Faktom je, že Bale a Ramsey boli rozdielovými futbalistami vo všetkých štyroch zápasoch Walesu na Eure. (goal.com)