Main Content

Vypukla mediálna vojna medzi hráčmi Chorvátska a Portugalska

nedeľa, 26. jún 2016 13:24 | Autor: Dávid Lech

Vypukla mediálna vojna medzi hráčmi Chorvátska a Portugalska
Vypukla mediálna vojna medzi hráčmi Chorvátska a Portugalska | zdroj: © TASR

Celý futbalový svet sa búri. Sympatický chorvátsky tím a zároveň „čierny kôň“ turnaja na ME 2016 končí po trpkej prehre s Portugalskom v pomere 0:1 po predĺžení. Po neúspešnom súboji vznikla medzi oboma tábormi mediálna vojna. Prečítajte si, čo si hráči oboch tímov navzájom odkazujú.

O jediný presný zásah osemfinálového zápasu sa v 117. minúte postaral Quaresma, ktorý dorazil Ronaldovu strelu do chorvátskej brány a posunul Portugalsko medzi najlepšiu osmičku tímov na európskom šampionáte. Strelec gólu sa po zápase na svojich súperov po zápase otvorene posťažoval: „Priveľa kecali. Na ihrisku sa má hrať, nie rozprávať,record.xl.pt reprodukuje slová hráča Besiktasu.

Po zápase olej do ohňa ešte viac priliali Chorváti, ktorí svojich súperov vôbec nešetrili: „Pravdepodobne nemajú ani poňatie ako sa im podarilo skórovať,“ cituje tvrdé slová Ivana Rakitića isport.blesk.cz. Hráč Barcelony si servítku pred ústa nedával ani v ďalších vyjadreniach: „Hovorí sa, že futbal je najlepšia hra na svete, no niekedy je najhlúpejšia. Je neuveriteľné, že lepší tím skončil. Kde je spravodlivosť?! Neviem, prečo sa k nám vždy šťastie obracia chrbtom.

Pre El Larguero 28-ročný rodák zo švajčiarskeho Möhlinu na margo prehry povedal: „Lepší tím putuje domov. Portugalsko nás porazilo nič nerobením, nik nevie či vôbec boli na ihrisku.

Obetavý obranca Vedran Ćorluka neskrýval obrovské rozhorčenie nad prehrou: „Sme sklamaní. Postup do štvrťfinále sme si zaslúžili viac. Portugalsko malo len šťastie. Myslím, že boli slabší ako Turci aj Česi.“ Svojho spoluhráča doplnil Luka Modrić: „Všetci sme sa zhodli na tom, že lepší tím ide domov. Hrali sme celý turnaj veľmi dobre a vyradenie sme si skutočne nezaslúžili.

V chorvátskej šatni tak tiekli slzy potokom. Nutno dodať, že Chorváti mali počas osemfinálového súboja viac z hry a Portugalčania prvýkrát výraznejšie ohrozili bránu súpera až pri gólovej akcii. V štvrťfinále si sily zmerajú s Poľskom.