Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Nemecko

nedeľa, 26. jún 2016 20:27 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Nemecko
Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Nemecko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia ukončila svoje pôsobenie na Euro 2016, keď v dnešnom zápase prehrala s Nemeckom jednoznačne 3:0. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov bezprostredne po zápase.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Ján Kozák, tréner SR: "Nemecko dnes ukázalo svoju silu. Dopomohli sme im k tomu aj my, pretože v úvode zápase sme boli málo agresívni a príliš rozťahaní. Keď Nemci vyhrávajú, hrá sa proti nim veľmi ťažko. Chcem odkázať všetkým hráčom a trénerom, aby na sebe tvrdo pracovali, pretože zažiť takýto šampionát, takéto veľké podujatie, je zážitok na celý život. Potrebujeme si odpočinúť a potom sa začneme pripravovať na nasledujúcu kvalifikáciu. Na ME som fandil Chorvátom, pretože hrali veľmi dobre. Silní však sú aj Nemci, Francúzi, Angličania či Španieli."

Matúš Kozáčik, brankár SR: "Pri Özilovej penalte som si vybral stranu, už keď si staval loptu. Som rád, že sme sa dostali do osemfinále. Nemci však boli na nás výborne pripravení a ukázali, že sú veľké mužstvo. Myslím si, že časom doceníme, čo sme dosiahli. Nemci si už na nás dali pozor, keďže pred mesiacom sme ich zdolali. Náš tím má silu a verím, že pôjdeme do nasledujúcej kvalifikácie pozitívne naladení."

Ján Ďurica, obranca SR: "Prehra nás mrzí. Nemci ukázali svoju silu a vyhrali zaslúžene. Keby sme hrali aktívnejšie, možno ako v druhom polčase, bol by výsledok iný. Myslím si, že sme dnes mohli vydať zo seba aj viac. Dnes sme mali šancu postúpiť, žiaľ, nepodarilo sa nám to a táto šanca je za nami. Veľká pochvala našim fanúšikom, ktorí stáli za nami. Nemci nám ukázali, ako sa hrá na efektivitu. Súperovi môžeme iba pogratulovať."

Manuel Neuer, brankár Nemecka: "Máme všetko úplne pod kontrolou. Teraz ale prídu súperi najťažšieho kalibru. Je jedno, koho dostaneme vo štvrťfinále, každopádne to bude silný protivník. Ale aj ostatným tímom sa hrá proti Nemecku ťažko."

Mario Gomez, útočník a autor druhého gólu Nemecka: "Z našej strany to bol prvotriedny zápas. Čo sa týka Juliana (Draxlera), vedeli sme, čoho je tento chalan schopný. Dvakrát ukázal svoje brilantné, magické nohy. Je to dobrý typ, teším sa aj za neho. Musíme aj naďalej hrať s takouto chuťou, potom by sme mohli prejsť do ďalšieho kola. Španieli budú viac útočiť, Taliani budú zrejme hrať defenzívnejšie."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Je škoda, že sme prehrali takým jasným rozdielom. Ale ak sa pozriem spätne na celý šampionát a kvalifikáciu, tak si myslím, že môžeme byť hrdí na to, čo sme dokázali."

Julian Draxler, autor tretieho gólu Nemecka, najlepší hráč zápasu: "Teším sa, že som odohral dobrý zápas a pomohol som mužstvu k víťazstvu. Či to bol môj najlepší alebo druhý najlepší výkon na turnaji, to musia posúdiť iní. V tréningoch som chcel trénerovi ukázať, že môže so mnou počítať. Žiadal odo mňa, aby som sa pokúšal uspieť v súbojoch jeden na jedného."

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Rovnako ako väčšina tímov sme mali na začiatku turnaja problémy, dnes sme ale podali celkovo dobrý výkon. Samozrejme, budí to vždy dobrý pocit, keď sa môže mužstvo oprieť o kvalitnú defenzívu. Za ňu nie sú zodpovední iba obrancovia, ale celý tím. Teraz nás ale čakajú súperi iného kalibru. Španielsko je určite miernym favoritom, ale Taliani sú tiež schopní všetkého a budú klásť Španielom húževnatý odpor."

Milan Škriniar, stredopoliar SR: "Chceli sme ukázať niečo veľké, ale nepodarilo sa nám to. Nemci nám dnes ukázali svoju kvalitu. Kedysi som hrával na pozícii defenzívneho záložníka, tak som si dnes na to spomenul. Pri prvom góle som nešťastne tečoval strelu Boatenga. Keby sa tak nestalo, asi by to Matúš (Kozáčik, pozn.) chytil. Trošku nás postavilo na koňa, keď chytil penaltu. Keby sme pred druhým gólom premenili šancu, ktorú sme mali, mohlo to vyzerať inak."

Michal Ďuriš, útočník SR: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a že Nemecko má svoju silu. V druhom polčase sme si viac verili s loptou. Škoda, že sme zápas viac nezdramatizovali. Dokázali sme, že vieme hrať aj proti Nemecku. Podujatie, akým sú ME, je niečo úžasné a nestretávame sa s tým každý deň. Teraz nás však mrzí, že sme nedokázali ešte viac."