Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Nemecko – Slovensko

pondelok, 27. jún 2016 10:01 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Nemecko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Nemecko – Slovensko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia skončila svoje účinkovanie na Eure osemfinálovou prehrou s Nemeckom. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (6,5) – Za inkasované góly nemohol, aj keď pri tom treťom mal minimálne výrazne viac zmenšiť strelecký uhol. No vďaka nemu sme nedostali ešte viac, keď chytil Özilov pokutový kop a v závere čistú šancu Kroosa.

Peter Pekarík (5) – Smerom dopredu podporil našu ofenzívu výrazne iba raz, no mohol to byť zlomový moment, lenže Kucka nedal a o chvíľu prišiel z jeho strany zlomový gól, hoci to prioritne nebola jeho chyba. No aj Pekarík sa občas povozil pri akciách Nemcov.

Martin Škrtel (5) – Vyrobil penaltu, hoci o jej správnosti bol presvedčený asi len rozhodca. A hoci sa snažil, hlavou nebol úplne v zápase, aj preto tie občasné chybičky, medzi ktorými boli aj jeho geniálne veci.

Ján Ďurica (4,5) – Skvele zblokoval zakončenie Gomeza, lenže prehral s nemeckým útočníkom na body. Neskôr s ním totiž Gomez vyhral hlavičkový súboj, čo malo za následok veľkú šancu Özila, no hlavne ho Ďurica neuveriteľne zle pozične bránil pri druhom góle. 

Norbert Gyömbér (3) – Pozícia na ľavom kraji obrany mu nesadla, to si treba otvorene povedať. Neobsadzoval dobre hráčov, nevypĺňal dobre medzery, nechal sa obchádzať...

Milan Škriniar (5,5) – Na prvom našom inkasovanom góle má svoj podiel, hoci to vyplynulo zo snahy. No tento moment ho nezlomil. Dobre pracoval s loptou, nebál sa hrať, ale tiež treba povedať, že nevypĺňal dostatočne precízne priestory pred obranou. Veď Nemci si tam občas robili, čo len chceli.

Juraj Kucka (3,5) – Za prvé, nie je pravé krídlo. Za druhé, je úplne jedno kde futbalista hrá, pretože na žiadnom poste sa nemôžu strácať lopty a tiež sa nemôže nechať obchádzať ako malé dieťa. Pozitívom je to, že sa dostal pomaly ako jediný do zakončenia, no a tiež vedel vyjsť z pressingu súpera, len čo z toho, keď prakticky hneď prišiel o loptu.

Patrik Hrošovský (4) – Nevyplnil priestor pred pokutovým územím pri prvom góle, hoci vzhľadom na výšku a pozíciu by mal na ňom byť. Veľa behal a rozvinul naše dve dobré akcie. Ukázal záblesky svojej geniality, ale zdôrazňujeme, že len záblesky.

Marek Hamšík (5,5) – Nebol to jeho zápas, Nemci ho vymazali z trávnika. Ale aj tak pracoval pre mužstvo a veľa toho nabehal. Pripravil jednu strelu pre Kucku, no a zaujal tiež tým, že si trúfol kopnúť priamy kop ľavačkou, a nie vôbec zle. To iba svedčí o jeho formáte.

Vladimír Weiss (3,5) – Často to uňho skončilo, hoci keď sa na to pozrieme matematicky, žiaden iný náš hráč nemal v prvom polčase viac dobrých ofenzívnych akcií. Weiss mal dve, ostatní maximálne jednu. Ale smerom dozadu má proti silným problém, aj keď teraz nebol tak markantný. Proste potrebuje hrávať lepšiu súťaž, inak si na to nezvykne.

Michal Ďuriš (3) – Behal, to je asi tak všetko, čo môžeme o jeho výkone povedať. Lopty poriadne nedostal, no a keď už nejakú dostal, zle si ju prebral.

Ján Greguš (5) – Toto polčasové striedanie vyzeralo nelogicky, ale nakoniec Greguš dobre zapadol a už aj po štyroch minútach rozbehol našu dobrú akciu. Len škoda, že prehral vzdušný súboj s Hummelsom, hoci za tretí gól mohlo skôr niečo iné.

Stanislav Šesták, Kornel Saláta (bez známky) – Tréner im doprial štart na záverečnom podujatí, hoci ak by vedel, ako to bude vyzerať v našej obrane, zrejme by model zo záverečných šiestich minút použil už od úvodu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon