Main Content

Tipujeme šláger osemfinále Taliansko – Španielsko i zápas Anglicka. Kurz 2,40

pondelok, 27. jún 2016 14:31 | Autor: Jakub Mihálik

Tipujeme šláger osemfinále Taliansko – Španielsko i zápas Anglicka. Kurz 2,40
Tipujeme šláger osemfinále Taliansko – Španielsko i zápas Anglicka. Kurz 2,40 | zdroj: © TASR

Repríza fínále ME spred štyroch rokov, ale aj očakávané dobýjanie islandských hradieb anglickými rytiermi. Tu sú dnešné tipy dňa.

Taliansko – Španielsko (18:00)

Už v osemfinále sa stretávajú dvaja súperi, ktorí si to na minulom Eure rozdali vo finále. V absolútnom šlágri šestnástky najlepších narazí kosa (španielska ofenzíva) na kameň (talianska defenzíva). Bude to súboj dvoch odlišných štýlov, no ani jeden tím v tomto zápase nie je favoritom. Kurzovým favoritom síce je Španielsko, ale v základnej skupine nepodávalo presvedčivé výkony, keď Čechov zlomili až v závere zápasu a s Chorvátmi prehrali, hoci viedli. Taliansko naopak v úvodných dvoch zápasoch prekvapilo a zobralo šesť bodov proti Belgicku a Švédsku. V poslednom zápase, keď už mali isté prvé miesto v skupine, vystriedali väčšinu zostavy a prehrali s Írskom 0:1.

Obaja súperi sa stretli pred troma mesiacmi a Taliani v tom zápase neboli horším tímom, ba naopak. Aj štatisticky sa Španielom vyrovnali a nakoniec uhrali výsledok 1:1. Očakávame preto, že aj v tomto zápase, v prakticky totožných zostavách by mohli byť nebezpečným tímom a podnikať útoky, najmä po svojich silných krídlach. V predošlých troch zápasoch dosiahli postupne 6, 7 a 4 rohové kopy. Aj v tomto zápase by teda mohli aspoň rohové kopy zahrávať (kurz 1,60), pretože nemôžu kompletne prenechať iniciatívu Španielom.

Vzhľadom na náročnosť a dôležitosť duelu odhadujeme, že v prvom polčase budú oba tímy dbať najmä na defenzívu. Za pokus určite stojí tip na to, že sa prvé dejstvo skončí 0:0 v kurze 2,0. Myslíme si totiž, že po včerajších rýchlych góloch, dnes nastane návrat k osemfinálovým priebehom ako v zápase Portugalčanov či Walesom.

V druhom polčase by však mohol byť priebeh nervóznejší. Ak napríklad jeden z tímov skóruje, očakávame, že sa prejaví južanský temperament a padnú aspoň tri žlté karty (kurz 1,60). Neodvážime si tipovať víťaza zápasu či postupujúceho, preto na tento zápas volíme doplnkové tipy.

Naše tipy:
Domáci – 4 rohy a viac v kurze 1,60
Prvý polčas padne presne 0 gólov v kurze 2,0
V druhom polčase 3 žlté karty a viac v kurze 1,60


 

Anglicko – Island (21:00)

Jednoznačným favoritom tohto osemfinále je tím Anglicka, ktorý bol v doterajšom priebehu Eura vždy lepším tímom ako jeho súper. Len vyrovnanie Ruska z nadstaveného času a hrdinské zákroky slovenských futbalistov pripravili Albion o plný, deväťbodový, zápis z prvých troch stretnutí. Angličania narazia na Island a do veľkej miery sa očakáva podobný priebeh zápasu, ako proti Slovensku.

Island je tím, hrajúci na rýchle brejky a spoliehajúci sa na silné štandardné situácie. Prenechajú teda väčšiu iniciatívu tímu Anglicka a nedá sa očakávať, že by v druhom zápase po sebe Albion nedokázal pri podobnom priebehu zápasu skórovať. Očakávame, že Angličania tento duel zvládnu a vyhrajú (kurz 1,50), možno aj dvoj- a viacgólovým rozdielom (kurz 2,50). Pripájame tip na to, že budú mať maximálne 63 percentné držanie lopty. Ak totiž v zápase, v ktorom doslova drvili slovenskú defenzívu celý druhý polčas, zaznamenali len 57, tak predpokladáme, že proti Islandu nepôjdu hore o viac ako 6 percent.

Aj včerajší zápas Nemecka priniesol menší pomer držania lopty pre dominujúci tím a žiadny z doterajších zápasov nepriniesol tím, ktorý by dominoval držaniu lopty takým spôsobom, ako očakávajú kurzoví bookmakeri, preto sme sa rozhodli staviť aj na to, že Angličania podlezú 63 percentné držanie lopty (kurz 1,85).

Naše tipy:
Výhra domácich v kurze 1,50
Výhra domácich v hendikepe 0:1 v kurze 2,50
Domáci držanie lopty 0-63% v kurze 1,85


 

Tiket, ktorým sa môžete nechať inšpirovať:
Taliansko – Španielsko: Domáci 4 rohy a viac – kurz 1,60
Anglicko – Island : Výhra domácich v kurze 1,50
celkový kurz: 2,40 na Tipsport.sk