Main Content

Od Slovenska sa očakáva viac, než je reálne, hovorí Konrád pre hokej.cz

utorok, 28. jún 2016 16:21 | Autor: Dávid Lech

Od Slovenska sa očakáva viac, než je reálne, hovorí Konrád pre hokej.cz
Od Slovenska sa očakáva viac, než je reálne, hovorí Konrád pre hokej.cz | zdroj: © TASR

Branislav Konrád v rozhovore pre hokej.cz tvrdí, že od Slovenska očakáva viac, než je reálne a našu hokejovú budúcnosť nevidí príliš pozitívne.

28-ročný rodák z Nitry, Branislav Konrád, ktorý v minulosti pôsobil v bratislavskom Slovane, minulý ročník strávil v českom Olomouci. V 42 zápasoch základnej časti si udržal vynikajúcu 93-percentnú úspešnosť zásahov a v priemere inkasoval len 1,85 gólov na zápas. Náš gólman sa radil medzi brankársku špičku v českej najvyššej hokejovej súťaži a jeho skvelé výkony počas sezóny mu vyniesli miesto v národnom tíme pre májové MS v hokeji 2016.

Do Ruska cestoval spoločne s Júliusom Hudáčekom a turnaj odštartoval ako naša brankárska jednotka. Na svetový šampionát spomína s odstupom času spomína len v dobrom. „Som rád, že som si na svetovom šampionáte zachytal, nie každému sa to podarí. U mňa to nie je tak, že by som na majstrovstvá chodil každý rok, takže si to veľmi vážim. Samozrejme, mohlo to dopadnúť lepšie, ale taký je hokej,“ povedal v rozhovore pre český web hokej.cz.

Slovensko predviedlo skvelý vstup do turnaja, no neskôr prišiel na slovenských hráčov útlm, prehrali dôležité zápasy s Nemeckom a Bieloruskom po nepochopiteľných skratoch a v záverečnom súboji s USA sa zverencom Zdena Cígera napokon nepodarilo vybojovať postup medzi najlepšiu osmičku. Branislav Konrád si to nevie poriadne vysvetliť: „Tie naše výkony boli celkovo také zvláštne, aj v príprave. Hrali sme skvelé zápasy, ktoré sme v priebehu desiatich minút dokázali úplne pokaziť. A to isté sa stalo aj na majstrovstvách. Ťažko povedať, či to bolo tým, že sme mali mladší káder... Neviem,“ uzavrel svoje zamyslenie nad nepresvedčivými výkonmi.

Pred českým portálom veľmi presne pomenoval situáciu v slovenskom hokeji: „Musíme sa na to pozerať reálne. Nemáme veľa hráčov v NHL, s výnimkou Slovana ani v KHL. Možno, že sú u nás väčšie očakávania, aká je realita. Štvrťfinále sa, samozrejme, vždy chce urobiť, ale je to ťažké. A vyzerá to tak, že to pre nás bude ťažšie a ťažšie,“ uzatvára svoje rozprávanie o MS v hokeji 2016.

Slovenský brankár zároveň prezradil, že najväčší rozdiel v kvalite medzi MS a českou Tipsport extraligou je v rýchlosti. Konrád sa podľa vlastných slov teší na novú sezónu, v ktorej bude mať nového kolegu. Tomáša Voštvrdu totiž v olomouckom tíme vystriedal skúsený Martin Falter. „Falťas je super chlap. Viem, že nám to bude v sezóne klapať,“ dodal pre hokej.cz slovenský hokejista, ktorého po suchej príprave s českým tímom čaká vytúžené trojtýždňové voľno.