Main Content

Analýza: Portugalsko - Poľsko alebo súboj Ronaldo vs. Lewandowski. Vyberáme tip s kurzom 2,27

štvrtok, 30. jún 2016 09:17 | Autor: Filip Chudý

Analýza: Portugalsko - Poľsko alebo súboj Ronaldo vs. Lewandowski. Vyberáme tip s kurzom 2,27
Analýza: Portugalsko - Poľsko alebo súboj Ronaldo vs. Lewandowski. Vyberáme tip s kurzom 2,27 | zdroj: © TASR

Dnes sa začína štvrťfinálová fáza Eura. Ako sa bude dariť Cristianovi Ronaldovi a Robertovi Lewandowskému, koľko uvidíme gólov a kto postúpi? Prečítajte si našu analýzu aj s tipom.

Poľsko – Portugalsko (o 21:00)

V prvom štvrťfinále Eura sa proti sebe postaví trochu prekvapujúca dvojica. Vyslovený favorit v nej nie je. Portugalčania síce majú na papieri lepšie mužstvo, lenže to ešte na tomto turnaji nevyhralo v riadnom hracom čase ani jeden duel, no zas ani neprehralo. Poliaci tiež neprehrali ešte ani jedno stretnutie, dokonca ak by Shaqiri nestrelil svoj životný gól, zrejme by ešte ani neinkasovali.

Poliaci zatiaľ výborne hrajú na výsledok, no a presne o ten pôjde aj dnes večer. Kto zvíťazí, získa medailové umiestnenie na Eure, keďže o tretie miesto sa nehrá a budú vlastne dvaja tretí. Portugalčania sú zatiaľ miernym sklamaním turnaja. Z papierovo najslabšej skupiny postúpili až z tretieho miesta a veľa toho neukázali ani v osemfinále. Na ich obranu, to ani Chorváti, pričom to aj vďaka tomu, že portugalská defenzíva konečne stála na pevných nohách. A keďže na nich už od začiatku turnaja stojí aj tá poľská, potom sa aj vzhľadom na dôležitosť priam pýta tip na to, že padnú maximálne dva góly (kurz 1,40), ba možno maximálne iba jeden (kurz 2,35). Úplne nemožno vylúčiť ani bezgólovú remízu, pričom je na ňu vypísaný lákavý kurz 5,40.

A hoci sme vo veľkom rozoberali, že góly zrejme padať nebudú, aj tak sa toto štvrťfinále dá označiť za súboj elitných svetových strelcov. Na jednej strane Robert Lewandowski, oproti nemu Cristiano Ronaldo. Poľský snajper strelecky stále mlčí, na to, že sa preberie, je vypísaný kurz 3,40, na pokračovanie streleckej krízy 1,22. Ronaldovi veria bookmakeri viac. Kurz na jeho presný zásah je 2,30, resp., že ho nedá za 1,48.

Ak sa budeme baviť iba o futbale, tak je vlastne jedno, koľko padne gólov, resp., kto ich dá, pretože tu sa hrá o semifinále Eura. A hoci teraz Portugalsko už štyrikrát za sebou remizovalo, zaujímavé je to, že predtým naposledy remizovalo na MS 2014 proti USA (2:2), čiže ich futbalistov nemôžeme považovať za remízových špecialistov. Naposledy Portugalsko päťkrát za sebou nevyhralo na prelome rokov 2012 - 2013, inak ide vždy hlavne za výhrami. Nechce sa nám veriť, že by mužstvo s takým potenciálom nedokázalo na Eure vyhrať ani jeden zápas po 90 minútach. Poľsko hrá síce dobre, ale svoj strop už zrejme dosiahlo.

Náš tip:2 výhra hostí v kurze 2,27 na Tipsport.sk.

Celkový kurz našich tipov:2,27 na Tipsport.sk