Main Content

Bookmakeri výrazne znížili kurz na celkový triumf Islandu. Pozrite si zaujímavé kurzy pred štvrťfinále

štvrtok, 30. jún 2016 11:14 | Autor: Jakub Mihálik

Bookmakeri výrazne znížili kurz na celkový triumf Islandu. Pozrite si zaujímavé kurzy pred štvrťfinále
Bookmakeri výrazne znížili kurz na celkový triumf Islandu. Pozrite si zaujímavé kurzy pred štvrťfinále | zdroj: © TASR

Európsky šampionát čaká už len sedem zápasov, po ktorých spoznáme nového majstra Európy. Na koho sa oplatí v tejto fáze staviť?

Len málokto odhadoval, že sa futbalisti z maličkého Islandu dostanú na turnaji až tak ďaleko. Tí však, ktorí im verili, mohli napríklad na výhru proti Anglicku staviť v kurze okolo 10. Ak by ste nasadli na islandský vlak v tejto fáze turnaja a tipovali by ste, že sa futbalová rozprávka na spôsob Leicesteru skončí pre krajinu gejzírov šťastne, v Tipsporte by ste si mohli staviť v kurze 47,00 (predtým bol 170). Na Island však čaká obrovsky náročný pavúk, keď hneď v najbližšom zápase narazí na najväčšieho favorita turnaja, domácu reprezentáciu Francúzska, ktorá je s kurzom 4,00 na celkový triumf aj kurzovým favoritom stávkových spoločností. Vo vzájomnom zápase týchto dvoch tímov je na víťazstvo domácich vypísaný kurz 1,43.


Druhým najväčším „outsiderom“ zvyšnej osmičky je Wales. Kurz na to, že Bale a spol. zachránia česť ostrovného futbalu sa pohybuje na úrovni 35,00. V prospech Walesu hovorí ľahší pavúk, keď vo štvrťfinále narazia na Belgicko a v prípadnom semifinále na víťaza duelu Poľsko – Portugalsko. Wales, ktorý sa predstavil v našej základnej skupine, tak až do finále nečaká žiadny z „klasických“ favoritov turnaja.

Belgičania do turnaja vstúpili nemastne-neslane, no v ostatných zápasoch predviedli oveľa lepší výkon, korunovaný štvorgólovou výhrou v osemfinále nad Maďarskom. Zareagovali na to aj bookmakeri, ktorí Les Diables Rouges stavajú do pozície tretieho najväčšieho favorita. Na víťazstvo zlatej generácie belgického futbalu na tomto turnaji si dnes môžete staviť v kurze 5,20.

Medzi Belgickom a Francúzskom sa kurzovo pohybuje Nemecko, ktoré v doterajšom priebehu neinkasovalo ani gól. Majstri sveta spred dvoch rokov budú v sobotu čeliť odvekému rivalovi z Talianska a aj preto je na ich triumf na turnaji o niečo väčší kurz ako na Francúzov. Nemcom môžete veriť v kurze 4,10.

Spomedzi štvrťfinálových dvojíc stávkové spoločnosti najmenej veria dvojici Portugalsko – Poľsko. Oba tímy prenikli medzi osmičku najlepších po vyrovnaných priebehoch svojich zápasov, keď v oboch prípadoch sa riadny hrací čas skončil remízou a oba tímy mali počas zápasu o niečo menej z hry. Ak sa rozhodnete podať stávku na to, že Cristiano Ronaldo zdvihne v priebehu niekoľkých týždňov nad hlavu druhú veľkú trofej, môžete zhodnotiť svoj vklad v kurze 8,10. Na našich severných susedov môžete staviť v kurze 20,00.

Niekde uprostred favoritov sa pohybuje Taliansko, ktoré už zvládlo najťažšiu prekážku spomedzi všetkých osemfinalistov, keď vyradili úradujúcich majstrov Európy zo Španielska. Tentokrát ich čaká majster sveta a hoci s Nemcami majú Taliani dlhodobo priaznivú bilanciu, sú v tomto zápase outsiderom. Na víťazstvo proti Nemecku si na nich môžete staviť v kurze 3,90 a na ich celkový triumf v kurze 7,90.

Zaujímavá môže byť aj stávka na najlepšieho strelca turnaja. Po vypadnutí Španielska Alvara Moratu sú v hre len dvaja trojgóloví strelci. Na Garetha Balea je vypísaný kurz 7,00. Na Antoinea Griezmanna, ktorého Francúzsko bude chcieť doputovať až do vysneného finále, kurz 4,00. Stávkové spoločnosti veria, že sa prebudí aj Cristiano Ronaldo, momentálne s dvoma gólmi na konte, a na jeho víťazstvo v tabuľke strelcov si môžete staviť v kurze 7,00.