Main Content

Barcelona vyriešila problémy v obrane: Prichádza Umtiti!

štvrtok, 30. jún 2016 13:24 | Autor: Jakub Vaverka

Barcelona vyriešila problémy v obrane: Prichádza Umtiti!
Barcelona vyriešila problémy v obrane: Prichádza Umtiti! | zdroj: © TASR

Po odchode brazílskeho krajného obrancu Daniho Alvesa do Juventusu Turín vznikla Barcelona na pravom kraji defenzívy diera, ktorú bolo treba zaplátať. Vyzerá to tak,že sa to Kataláncom podarilo.

Uznávaný RMC Sport potvrdil, že úradujúci španielsky majster a víťaz Copa Del Rey FC Barcelona dosiahol s francúzskym celkom Olympique Lyon dohodu ohľadom prestupu talentovaného obrancu Samuela Umtitiho. O záujme Blaugranas o 22- ročného agilného pravého beka sa intenzívne písalo počas uplynulých dní, avšak hráč ani jeho zástupcovia nič nechceli oficiálne potvrdiť.

Zdržanlivý bol aj prezident Lyonu Jean- Michel Aulas, ktorý však do veci prilial viacej svetla: „Oznamujeme odchod Umtitiho. Samuel dostal jedinečnú ponuku prestúpiť do Barcelony. Dali sme mu sľub, že ak dostane šancu hrať za klub svojho srdca, necháme ho odísť. Je to rovnaká dohoda, akú sme urobili s Karimom Benzemom, ktorý odišiel do Realu Madrid.“

Barcelona Lyonu zaplatí 30 miliónov eur a francúzsky reprezentant bude  veľkou pravdepodobnosťou v nasledujúcej sezóne patriť do základnej zostavy celku z Camp Nou: „Samuel sa momentálne sústreďuje s francúzskym tímom na boje na Eure. Faktom je, že v nedeľu ho čaká zápas proti Islandu. Ak sa všetky tri strany dohodnú, opustí nás.“

Očakáva sa, že keď sa Kataláncom podarí získať Umtiti, sústredia sa na angažovanie defenzívneho univerzála Marquinhosa z PSG, ktorý dokáže hrať či už na kraji defenzívy alebo na poste stopéra, teda na ďalšom poste,  kde Barcu taktiež tlačí topánka.