Main Content

Analýza: Wales - Belgicko. Bude sa tešiť Bale alebo Hazard? Tipujeme s kurzom 2,10

piatok, 1. júl 2016 09:09 | Autor: Filip Chudý

Analýza: Wales - Belgicko. Bude sa tešiť Bale alebo Hazard? Tipujeme s kurzom 2,10
Analýza: Wales - Belgicko. Bude sa tešiť Bale alebo Hazard? Tipujeme s kurzom 2,10 | zdroj: © TASR

Štvrťfinálová fáza Eura pokračuje druhým stretnutím. V ňom sa rozhodne o tom, či v semifinále uvidíme súboj najväčších hviezd Realu Madrid, alebo nie. Ako sa môže tento duel vyvíjať z tipérskeho pohľadu?

Wales – Belgicko (o 21:00)

V druhom štvrťfinálovom stretnutí sa stretne víťaz našej skupiny proti Belgicku. Alebo inak povedané, mužstvo, ktoré ukázalo viac, ako sa čakalo, proti tomu, od ktorého sa čakalo z hľadiska výkonov výrazne viac.

Obe mužstvá sú podobné v tom, že ich zbraňou sú rýchle protiútoky, pričom majú tiež spoločný problém, keďže na postavenú obranu im to na Eure veľmi nejde. Preto bude zaujímavé sledovať, ako sa oba tímy budú snažiť, aby tvoriť musel ten druhý. No Belgičania sa tomu zrejme nevyhnú, keďže na papieri sú favoritom. Očakáva sa u nich lepšie držanie lopty, ale až od vývoja zápasu bude záležať, či to bude viac, alebo menej ako 56 %, na obe možnosti je kurz 1,85.

Tento duel určite ovplyvní fakt, že obaja súperi sa dokonale poznajú, veď sa stretli v ostatných dvoch kvalifikáciách. Bilancia je vyrovnaná 1-2-1, v skóre sú o gól lepší Belgičania. No tu treba dodať, že v ostatných troch rokoch v troch súbojoch Belgicko už Wales neporazilo, pritom hralo dvakrát doma, čiže na tohto ostrovného súpera zrejme zahrať nevie. Alebo inak povedané, Wales to na Belgicko vie. Ak Belgičania nenájdu protizbraň na waleský systém 3-5-2, ktorý robil problém zatiaľ každému, potom nevyhrajú (tip 1X s kurzom 2,07).

No v každom prípade sa očakáva, že Belgicko bude strelecky aktívne. Keď si k tomu pridáme, že Wales sa bude snažiť zakončiť strelou každý protiútok, potom z toho vychádza, že dokopy by sme mali byť svedkami 11 a viac striel na bránu (kurz 1,85). No o väčšinu z nich sa takmer určite postará Belgicko. To proti Maďarsku vystrelilo 25-krát, z toho 14-krát na bránu. Hazard a spol. teda zrejme dostali streleckú slinu. Ak si odmyslíme súboj proti Talianom, čo je vždy špecifický súboj, potom v skupine vystrelili na bránu 7-krát proti Írsku a 8-krát proti Švédsku. Pritom v týchto dueloch ani herne zvlášť nezaujali. Že dnes vystrelia na bránu Walesu aspoň 8-krát, na to je vypísaný lákavý kurz 2,10.

Náš tip:hostia 8 striel na bránu a viac v kurze 2,10 na Tipsport.sk