Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.7.)

piatok, 1. júl 2016 10:58 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Kontrakt do konca sezóny 2017/18 má byť Neymarovi ešte predĺžený a jeho súčasťou bude aj nastavenie výkupnej klauzuly na 180 miliónov libier. (Skysports)

BARCELONA: Do stredu poľa Ajaxu Amsterdam sa začína prebíjať 18-ročný Donny van de Beek. Skôr ako sa mu to definitívne podarí by sa mohol stať hráčom Barcelony. (mundodeportivo.com)

REAL MADRID: Vicemajster dlhodobo javí záujem o obrancu Davida Alabu z Bayernu Mníchov a najnovšie ponúka 65 miliónov eur. Ani táto suma však Rakúšana z Bavorska nedostane. (AS.com)

SEVILLA & VALENCIA: Zmenu klubu zvažuje záložník Vicente Iborra a sťahovať sa nemusí ďaleko. Zo súčasného andalúzskeho pôsobiska by mohol prejsť na východ Španielska. (superdeporte.es)

BILBAO: Koniec kariéry oznámil Carlos Gurpegi a pracovať ostane v klube, ktorému venoval posledných 382 zápasov. Stane sa spolupracovníkom coacha Ernesta Valverdeho. (sportsmole.co.uk)

VILLARREAL: Prajevený záujem Rubinu Kazaň o útočníka Samuho bol dotiahnutý do úspešného konca. Španiel sa po sezóne na Estadio El Madrigal sťahuje do Ruska. (Marca)

MÁLAGA: Najbližší rok odohrá stredopoliar Zdravko Kuzmanović u Los Boquerones. Srbský reprezentant, patriaci Bazileju, to pred rokom skúšal vo farbách Udinese. (klubový web)

DEPORTIVO: Nezverejnená je suma aj detaily zmluvy, no brankár Przemysław Tytoń odchádza z VFB Stuttgart do La Coruñe. Španielske prostredie pozná z hosťovania v Elche spred roka. (Goal)

BETIS: Sevillčania môžu oslavovať podpis pravého obrancu Aïssu Mandiho, ktorý doteraz hrával za Stade Reims. Podarilo sa to za 5 miliónov eur. (Fichajes.net)

EIBAR: 25-ročný obranca Florian Lejeune neprežil dobrú sezónu vo farbách Manchestru City a pred sebou má štyri futbalové roky v Baskicku. (AS.com)