Main Content

Pelé odhovára Messiho od konca: Za posledných 10 rokov bol najlepší

piatok, 1. júl 2016 14:45 | Autor: Jakub Vaverka

Pelé odhovára Messiho od konca: Za posledných 10 rokov bol najlepší
Pelé odhovára Messiho od konca: Za posledných 10 rokov bol najlepší | zdroj: © TASR

V pondelok ráno, po neúspešnom finále Copa América Centenario, hviezdny Lionel Messi prehlásil, že končí v národnom tíme. Prešlo päť dní a vlna diskusií o rozhodnutí LM10 stále neutíchla. Najnovšie sa k legende Barcelony vyjadril Pelé.

Brazílska futbalová legenda Pelé si myslí, že rodák z mesta Rosario by mal prehodnotiť svoje pondelkové rozhodnutie a vrátiť sa do národného tímu. Lionel Messi má 29 rokov a o 2 roky, keď bude MS organizovať Rusko, by sa mu mohla naskytnúť posledná veľká šanca vyhrať so svojou rodnou krajinou záverečný turnaj.

​ Legendárny Brazílčan povedal pre televíziu Sky Sports: „Niet pochýb o tom, že za posledných desať rokov bol Lionel Messi najlepším futbalistom na svete. To, čo so sa mu stalo sa vo futbale stáva. Penaltu môže nepremeniť len ten, kto má odvahu na ňu ísť.“ Lionel Messi v 49 oficiálnych zápasoch za Argentínu vsietil famóznych 41 presných zásahov.

Na Messiho adresu sa od úvodu prebiehajúceho týždňa vyjadrujú všetky možné vážené futbalové persóny, samotný Leo povedal, že jeho rozhodnutie je konečné. Pelé pokračuje: „Je veľmi smutný, no možno keď chvíľu počká, tak ho to prejde, pretože to, čo so sa mu stalo, sa stalo veľmi veľa dobrým hráčom. Veľa dobrých futbalistov nepremenilo pokutové kopy. Za posledných 15 rokov bol pre mňa jedným z najlepších hráčov na svete a to je dôležitejšie.“