Main Content

Slovan opäť lovil v Trenčíne, získal jeho kľúčového hráča

piatok, 1. júl 2016 19:13 | Autor: Filip Chudý

Slovan opäť lovil v Trenčíne, získal jeho kľúčového hráča
Slovan opäť lovil v Trenčíne, získal jeho kľúčového hráča | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan získal ďalšiu posilu do svojich radov, druhýkrát počas tohto leta pritom lovil v Trenčíne. Ten si chcel síce svoju defenzívnu oporu udržať, tá mohla ísť aj do zahraničia, ale boj o ňu vyhral Slovan.

Pre Slovan bolo jednou z letných priorít získať ľavonohého a rýchleho stopéra s dobrou rozohrávkou. A hoci iné letné posily získal zo zahraničia, okrem Mitchella Scheta, stopéra, ktorý by spĺňal jeho požiadavky ďaleko teda nehľadal. Našiel ho totiž v Trenčíne, odkiaľ k belasým na štyri roky prestúpil Srb Milan Rundič.

Ten bol v zime už jednou nohou v dánskom Nordsjaellande, lenže neprešiel zdravotnou prehliadkou a zranenie kolena ho vyradilo na celú jar. Práve teraz sa začala jeho posledná fáza rekonvalescencie, ktorú už tak strávi v belasých farbách.

Do Trenčína prišiel pred tromi rokmi, podpísal trojročnú zmluvu, ale na novej sa už s vedením AS nedohodol. „O Milana bol na prestupovom trhu veľký záujem, či už zo strany Trenčína o predĺženie zmluvy, ale aj z viacerých zahraničných klubov, ktoré ho dlhodobo sledovali. Som veľmi rád, že sa Milan rozhodol práve pre nás a prejavil veľký záujem obliekať dres bratislavského Slovana,“ povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Rundič patril v minulých dvoch sezónach medzi najlepších stopérov Fortuna ligy, pričom teraz by mal spolu so Salátom, ktorý má tiež podobný status, vytvoriť elitnú stopérsku dvojicu našej najvyššej súťaže. Ďalší Srb Boris Sekulič, ktorý v Slovane dlho zaskakoval na pozícii ľavého stopéra, sa tak teda zrejme bude môcť časom vrátiť na svoj primárny post na kraji defenzívy.