Main Content

V NHL v noci rozhadzovali miliónmi. Pozrite si súhrn TOP prestupov

sobota, 2. júl 2016 09:37 | Autor: Dávid Lech

V NHL v noci rozhadzovali miliónmi. Pozrite si súhrn TOP prestupov
V NHL v noci rozhadzovali miliónmi. Pozrite si súhrn TOP prestupov | zdroj: © TASR

Včera sa otvoril v NHL trh s voľnými hráčmi. O atraktívne zmeny dresov nebola núdza. Pozrite si stručný prehľad tých najdôležitejších udalostí, podpisov zmlúv a prestupov v NHL.

Lucic novou tvárou v Edmontone Oilers

Špekulácie sa naplnili. Milan Lucic sa dohodol s vedením Edmontonu Oilers na sedemročnej zmluve s celkovým príjmom 42 miliónov amerických dolárov.

Ladd s dlhodobým kontraktom v Islanders

Sedemročnú zmluvu s o trochu horšími finančnými podmienkami podpísal Andrew Ladd. Bývalý hráč Chicaga Blackhawks podpísal kontrakt na sedem rokov v celkovej hodnote 38,5 miliónov USD.

Radulov napokon prichádza do NHL

Po nekonečných špekuláciách ohľadom budúcnosti Alexandra Radulova svetlo sveta uzrela informácia, že ruský krídelník sa stal novou posilou Montrealu Canadiens.

Chicago vystužilo obranu Campbellom

Vedenie Chicaga Blackhawks podpísalo ročnú zmluvu s príjmom vo výške 2 milióny USD so svojím bývalým hráčom Brianom Campbellom. Skúsený zadák sa s „jastrabmi“ v roku 2010 tešil zo zisku Stanley Cupu.

Kapitán St. Louis ku Chárovi do Bostonu

Boston Bruins získal do ofenzívy výraznú posilu. Päťročný kontrakt v hodnote 30 miliónov USD podpísal s vedením klubu David Backes.

Švéd Eriksson ku krajanom Sedinovcom na 6 rokov

Bratia Henrik a Daniel Sedinovci budú mať najbližších šesť rokov vo Vancouveri Canucks po svojom boku krajana Louiho Erikssona, ktorý sa s kanadským celkom dohodol na zmluve na 6 rokov v hodnote 36 miliónov USD.

Buffalo získalo kanoniera Islanders

Buffalo Sabres si na sedem rokov s ročným príjmom vo výške 6 miliónov USD upísalo Američana Kylea Okposea, ktorý sa radil medzi najžiadanejších útočníkov na trhu.

Aaron Ekblad s novou lukratívnou zmluvou

Držiteľ Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny 2014/2015 Aaron Ekblad z Floridy Panthers podpísal so súčasným zamestnávateľom novú zmluvu. Floridskému celku sa upísal na osem rokov v hodnote 60 miliónov USD. Jeho cap hit sa tak vyšplhal do výšky 7,5 miliónov USD.

S megalomanskou zmluvou aj Victor Hedman

Generálny manažér Tampy Bay Lightning Steve Yzerman si poistili služby obrancu Victora Hedmana. Švédsky bek podpísal osemročný kontrakt s ročným príjmom vo výške 7,875 miliónov USD.

Tampa Bay vyriešila brankársku otázku

Okrem Victora Hedmana nový kontrakt podpísal aj mladý brankár Andrej Vasilevskij. Vedenie Tampy Bay Lightning tak dalo jasne najavo, že do budúcnosti ráta s ruským brankárom, ktorý sa floridskému celku upísal na tri roky s ročným príjmom vo výške 3,5 miliónov USD. Bena Bishopa tak zrejme čoskoro čaká zmena dresu.

Eric Staal má nový klub

Eric Staal avizoval, že by sa nebránil svojmu návratu do Caroliny Hurricanes z New Yorku Rangers, no oba spomínané celky o kanadského hráča nemali záujem. Bývalý líder „Canes“ sa tak dohodol na trojročnom kontrakte s Minnesotou Wild. Ročne bude poberať 3,5 miliónov USD.

Vydarený podpis finalistu Stanley Cupu

Vynikajúci krok spravili predstavitelia San Jose Sharks, ktorí podpísal štvorročnú zmluvu s Davidom Schlemkom. Zodpovedný bek schopný pravidelne nastupovať v druhom obrannom páre bude pritom ročne poberať len 2,1 miliónov USD. Do Kalifornie sa sťahuje aj Mikkel Boedker, ktorý sa „žralokom“ upísal na 4 roky za 16 miliónov dolárov.

Budaj má konkurenciu

Už už sa zdalo, že Peter Budaj bude mať pred novou sezónou vydláždenú cestu pre získanie pozície tímovej dvojky v Los Angeles Kings. Kalifornský celok ale podpísal ročný kontrakt s Jeffom Zatkoffom z Pittsburghu Penguins.

BLESKOVKY:

Na novej zmluve sa s vedením Detroitu Red Wings dohodol ruský bek Alexej Marčenko, ktorý podpísal dvojročný kontrakt za 2,9 miliónov USD. Päťročné predĺženie kontraktu v hodnote 19,25 miliónov USD podpísal Darren Helm.

Detroit Red Wings dal taktiež šancu na nový začiatok Rakúšanovi Thomasovi Vanekovi, ktorý bol nedávno Minnesotou Wild vykúpený zo zmluvy. S americkým celkom sa dohodol na ročnom kontrakte v hodnote 2,6 miliónov USD.

Ďalšou posilou Detroitu Red Wings do útoku je skúsený veterán Steve Ott, ktorý počas najbližšieho ročníka zarobí 800 000 USD.

Veľmi kvalitnú posilu získal manažment Los Angeles Kings, ktorý podpísal ročnú zmluvu s Teddym Purcellom z Floridy Panthers.

St. Louis Blues podpísalo 4-ročný kontrakt v hodnote 17,4 miliónov USD s brankárom Jakeom Allenom, ktorý sa po odchode Briana Elliotta do Calgary Flames stal novou brankárskou jednotkou tímu.

Jake Allen krátko na to spoznal taktiež svojho nového kolegu, ktorým sa stal Carter Hutton z Nashvillu Predators, ktorý so St. Louis podpísal dvojročný kontrakt.

Úradujúci šampión NHL z Pittsburghu Penguins podpísal dvojcestnú ročnú zmluvu s Tomom Sestitom v hodnote 575 000 USD.

New York Rangers sa budú snažiť oživiť svoj útok príchodom rakúskeho útočníka Michaela Grabnera, ktorý na Manhattane zotrvá minimálne dva roky. Rangers sa na jeden rok upísal aj Nathan Gerbe.

Florida Panthers má novú brankársku dvojku. Päťročný kontrakt s príjmom 3,4 miliónov USD ročne podpísal James Reimer, ktorý naposledy pôsobil v San Jose Sharks.

David Perron sa vracia do starého známeho prostredia. Na dva roky sa upísal St. Louis Blues, kde už v minulosti pôsobil.

Veľmi dobrú zmluvu vydobyl agent Troya Brouwera od Calgary Flames. Držiteľ Stanley Cupu s Chicagom Blackhawks podpísal kontrakt na štyri roky v hodnote 18 miliónov USD.

Ročnú zmluvu s príjmom 1,4 miliónov USD podpísal s Los Angeles Kings Tom Gilbert.

Chris Stewart to po čase znovu skúsi v Minnesote Wild. S klubom sa po novom dohodol na dvojročnej spolupráci s celkovým platom 2,3 miliónov USD.

Kryť chrbát v Calgary Flames bude novej tímovej jednotke Brianovi Elliottovi taktiež nová tvár na pozícii dvojky – Chad Johnson.

Novou posilou New Jersey Devils sa stal obranca Ben Lovejoy, ktorý by sa aspoň z časti mal snažiť nahradiť odchádzajúceho Adama Larssona. Ročný kontrakt s „diablami“ podpísal aj Vernon Fiddler, ktorý bude poberať 1,25 miliónov USD.

Arizona Coyotes sa dohodla na trojročnej spolupráci s Jamiem McGinnom. Dôrazný útočník si počas tohto obdobia príde na 10 miliónov USD. Ročný zmluvu s Yotes podpísal aj Jarred Tinordi, ktorý sa v tíme stretne s Ryanom Whiteom, ktorý s Arizonou podpísal zmluvu na rok za rovný milión USD. Ročný kontrakt za 750 000 USD podpísal aj obranca Klas Dahlbeck.

Dôrazný útočník Dale Weise sa stal novou posilou Philadelphie Flyers. Pensylvánsky klub si ho upísal na štyri roky za 9,4 miliónov USD.

Čerstvý držiteľ Stanley Cupu Ian Cole z Pittsburghu Penguins sa s Buffalom Sabres dohodol na štvorročnej zmluve s ročným platom vo výške 4 milióny USD.

Novou brankárskou dvojkou Edmontonu Oilers sa stal švédsky brankár Jonas Gustavsson.

Carolina Hurricanes priviedla do svojho tímu Viktora Stalberga, ktorý americkému celku dodá potrebné skúsenosti z play-off. V minulosti sa raz radoval zo zisku Stanley Cupu ako hráč Chicaga Blackhawks.

Kryť chrbát Careymu Priceovi by mal v novej sezóne osvedčený a skúsený americký brankár Al Montoya, ktorý s Montrealom Canadiens podpísal ročnú zmluvu.

V New Jersey Devils ostane najbližšie dva roky Jon Merill, ktorý počas najbližších dvoch sezón na základe novej zmluvy zarobí 2,275 miliónov USD.

Veľmi solídnu posilu do útoku priviedlo vedenie Caroliny Hurricanes. Na dva roky sa „Canes“ upísal skúsený krídelník Lee Stempniak, ktorý bude ročne poberať 2,5 miliónov USD.

Winnipeg Jets do svojho útoku priviedol solídnu posilu v podobe Shawna Matthiasa.

Na dvojročnom predĺžení kontraktu sa s vedením New Jersey Devils dohodol Devante Smith-Pelly.

Nashville Predators vylepšuje už tak kvalitnú defenzívu. Do tímu prichádza Matt Irwin, ktorý podpísal dvojročnú zmluvu.

Po odchodoch Goligoskeho, Russella a Demersa Dallas Stars musel vylepšiť svoju obranu. Do Texasu sa sťahuje Dan Hamhuis, ktorý podpísal dvojročný kontrakt s ročným príjmom vo výške 3,75 miliónov USD.

Montreal Canadiens patrí v posledných dňoch medzi veľmi aktívne celky. Do tímu po novom prichádza aj obranca Zach Rechmond, ktorý podpísal ročný kontrakt.

Boston Bruins podpísal dvojročný kontrakt s brankárom Antonom Chudobinom. Ruský gólman bude ročne poberať 1,2 miliónov USD. Na rok sa „medveďom“ upísal bek John-Michael Liles s platom 2 milióny USD.

O reštart kariéry sa bude snažiť Brett Connolly v tíme Washingtonu Capitals, s ktorým podpísal ročnú zmluvu v hodnote 850 000 USD.

Dallase Stars zostáva Patrick Eaves, ktorý sa s texaským celkom dohodol na ročnom predĺžení spolupráce.

Služby Daniela Carra si na dva roky poistili predstavitelia Montrealu Canadiens.

Toronto Maple Leafs získalo jedného z najtvrdších mužov NHL. „Kráľ bodyčekov“ Matt Martin opúšťa New York Islanders a odchádza do kanadského tímu, kde jeho tvrdú a dôraznú hru do tela budú fanúšikovia s určitosťou zbožňovať. Martin podpísal štvorročný kontrakt za 10 miliónov USD.

Do NHL sa vracia Philip Larsen, ktorý po pôsobení v KHL prichádza do Vancouveru Canucks, s ktorým podpísal ročnú zmluvu s platom vo výške 1,025 miliónov USD.

Novou posilou New Yorku Islandeers sa stal skúsený Jason Chimera, ktorý podpísal na dva roky v hodnote 4,5 miliónov USD.