Main Content

Tipujeme superšláger štvrťfinále Nemecko - Taliansko. Ponúka sa viacero alternatív na tiket

sobota, 2. júl 2016 15:02 | Autor: Jakub Mihálik

Tipujeme superšláger štvrťfinále Nemecko - Taliansko. Ponúka sa viacero alternatív na tiket
Tipujeme superšláger štvrťfinále Nemecko - Taliansko. Ponúka sa viacero alternatív na tiket | zdroj: © TASR

Súboj Nemecka s Talianskom je jedným z očakávaných vrcholov tohto šampionátu.

Nemecko - Taliansko (21:00)

Jednoznačne najpútavejším duelom štvrťfinálových zápasov je súboj Nemecka a Talianska. Osem titulov majstrov sveta, štyri tituly majstrov sveta a pozície najúspešnejších európskych krajín histórie. Nielen to ponúka tento zápas, ktorý, vzhľadom na vzájomnú históriu, znamená asi najväčší šláger v rámci európskych futbalových krajín.

Miernym kurzovým favoritom je Nemecko, ktoré v doterajšom priebehu turnaja neinkasovalo ešte stále ani jeden gól a poľahky si poradilo so svojou osemfinálovou prekážkou. Nemci v každom doterajšom zápase súpera prestrieľali, keď postupne zaznamenali 9, 3, 9 a 7 striel na súperovu bránu. Aj v tomto zápase budú mať územnú prevahu, z ktorej si budú môcť vypracovať strelecké pokusy. Veríme, že na Gigiho Buffona vyšlé nemecké komando aspoň 6 pokusov (kurz 1,70). Otázkou je, z akých pozícií tieto strely budú. Očakávame, že talianska obrana bude vytláčať Nemcov až za pokutové územie, čím uľahčí Buffonovi ich likvidovanie.

Naopak, Taliani sa na turnaji prezentujú priamočiarym futbalom, keď sa nerozpakujú dlhou prihrávkou z hĺbky poľa vyslať dopredu rýchlika Edera, prípadne vysokého Graziana Pellého. Ich rozostavenie nahráva krídelnej hre, keď krídelní obrancovia De Sciglio či Florenzi využívajú centrami výšku spomínaného Pellého. V každom ich doterajšom zápase na turnaji (s výnimkou zápasu s Írskom, v ktorom sa Taliani šetrili) padlo viac ako 10 rohových kopov (postupne 14, 11, 8 a 14), preto očakávame, že aj v tomto zápase uvidíme aspoň 10 rohových kopov (kurz 1,50).

Vzhľadom na históriu vzájomných duelov, ale aj dôležitosť duelu, keďže sa v kuloároch hovorí, že víťaz tohto zápasu bude najväčším favoritom na titul majstra Európy, ale aj berúc do úvahy fakt, že po tomto zápase sa žlté karty pre prípadné finále nebudú rátať, tipujeme, že uvidíme aj trochu nervózny duel, v ktorom budú padať žlté karty. Celkovo na turnaji rozhodcovia neudeľujú veľa kariet, no doterajšie štvrťfinálové zápasy ich priniesli pomerne dosť, veď včera ich v zápase Walesu s Belgickom padlo šesť a v prvom zápase elitnej osmičky päť. Veríme, že v tomto šlágri uvidíme aspoň 4 (kurz 1,60).

Je obrovsky náročné tipovať víťaza tohto duelu, najmä, ak favorizovaní Nemci majú s Talianmi dlhodobo nepriaznivú bilanciu na veľkých turnajoch. Ich šance vidíme až natoľko vyrovnane, že sa nebojíme vyskúšať aj tip na remízu (3,05). Tak, či onak, tento duel bude patriť k vrcholom tohto šampionátu, preto si ho nenechajte ujsť. Vyskúšať môžete aj Live tipy ponuky Tipsportu, podľa priebehu zápasu.

Naše tipy:
10 rohov a viac v kurze 1,50
4 žlté karty a viac v kurze 1,60
Domáci 6 striel na bránu a viac v kurze 1,70
Remíza v kurze 3,05