Main Content

Kto bude posledným semifinalistom Euro 2016? Tipujeme zápas Francúzska s Islandom

nedeľa, 3. júl 2016 11:59 | Autor: Jakub Mihálik

Kto bude posledným semifinalistom Euro 2016? Tipujeme zápas Francúzska s Islandom
Kto bude posledným semifinalistom Euro 2016? Tipujeme zápas Francúzska s Islandom | zdroj: © TASR

Až dnes sa dozvieme meno posledného tímu, ktorý skompletizuje semifinálovú štvorku európskeho šampionátu. Prinášame analýzu a tip na zápas domáceho Francúzska s prekvapením turnaja Islandom.

Francúzsko – Island (21:00)

Favoritom zápasu je jednoznačne domáci tím, no väčšina futbalového sveta by si priala, aby pokračovala rozprávka, v ktorej doputuje podceňovaný trpaslík až do finále. Islanďania v doterajšom priebehu turnaja neohúrili, keď v každom zápase boli tímom, ktorý sa bráni, no v osemfinálovom zápase zaskočili hrdých Angličanov dvoma prvopolčasovými gólmi, čo Albionu totálne zviazalo nohy aj ruky a zápas si prakticky prehrali v hlavách. Francúzi zažili podobný zápas, aký ich čaká dnes, už v osemfinále proti Írsku. Dokonca ich Íri zaskočili úvodným gólom, ktorý prišiel po nezmyselnom zákroku Paula Pogbu. Inak súperovi nedovolili absolútne nič a v druhom polčase totálne dominovali. Ak budú aj v tomto zápase dostatočne psychicky odolní, mali by ho zvládnuť a po 18 rokoch postúpiť opäť do semifinále domáceho turnaja.

Island však v doterajšom priebehu turnaja vsietil gól vo všetkých zápasoch, dokonca aj proti Portugalsku, v ktorom si užili kritiku za ultradefenzívny prístup k zápasu. Aj v tomto zápase by sme mohli vidieť nejakú vydarenú islandskú štandardku. Francúzsku obranu v tomto konkrétnom smere nepreveril ešte ani jeden súper, navyše sa ich stopérska dvojica neustále mení, a teda nemá zažité bránenie práve takýchto situácií. Myslíme si teda, že by Francúzi mohli vyhrať, pričom padnú aspoň 3 góly (kurz 2,50).

Zaujímavosťou pôsobenia domáceho tímu na tomto turnaji je, že ešte neskóroval v prvom polčase. Francúzsky stroj sa naplno rozbehol vždy až v polčase druhom, preto aj tentokrát očakávame, že gólovejšie bude druhé dejstvo (kurz 2,20).

Už sme to narčtli pri včerajšej analýze zápasu Nemcov s Talianmi. V predchádzajúcom priebehu turnaja rozhodcovia kartami šetrili, na čo zareagovali aj stávkové spoločnosti. Od štvrťfinále však atmosféra hustne a padá oveľa viac žltých kariet. V prvom švrťfinále 5, v druhom 6 a v treťom 7 (v riadnom hracom čase 4) žltých kariet nahráva nášmu tipu na 3 žlté karty a viac v druhom polčase, keď sa bude lámať osud duelu.

Naše tipy:
3 žlté karty a viac v druhom polčase v kurze 1,60
Domáci a padnú 3 góly a viac v kurze 2,50
Viac gólov v 2. p. ako 1.p v kurze 2,20