Main Content

Reakcie internetu na prekvapujúce transfery Subbana, Webera a Halla

nedeľa, 3. júl 2016 18:05 | Autor: Dávid Lech

Reakcie internetu na prekvapujúce transfery Subbana, Webera a Halla
Reakcie internetu na prekvapujúce transfery Subbana, Webera a Halla | zdroj: © TASR

Tieto dve výmeny šokovali celý hokejový svet. P.K. Subban odchádza do Nashvillu Predators za Shea Webera a Taylor Hall sa sťahuje do New Jersey Devils za Adama Larssona. Prečítajte si reakcie internetu na tieto dva prekvapujúce transfery.

David Poile, GM Nashville: „Subban je elitný ofenzívny obranca s vynikajúcimi schopnosťami a nákazlivou energiou, ktorá spraví z Nashvillu Predators lepší tím. Superhviezdy jeho kalibru sú v hokeji veľmi vzácne a sme nadšení, že je súčasťou našej organizácie.“ (thehockeynews.com)

Marc Bergevin, GM Montrealu: „Práve som urobil najťažšiu výmenu vo svojej kariére. Prajem P.K. Subbanovi všetko dobré v Nashville. Montreal je jedinečným tímom s vášnivými fanúšikmi, rozumiem ich tvrdým reakciám na výmenu. Ak by som na oplátku nedostal hráča kalibru Shea Webera, Subban by bol stále v Montreale.“ (thescore.com)

Jonathan Toews, kapitán Chicaga: „Hej Webs. Všetko dobré v Montreale a ďakujem, že opúšťa našu divíziu.“

oficiálny web NHL nhl.com: „Subbanova výmena by nemala byť prekvapením. Obrancova osobnosť a popularita nezapadala do konceptu Canadiens. Skutočne sme očakávali, že to príde. Canadiens mali možnosť získať Shea Webera a tak ho vymenili, dva dni po tom, čo sa mu v kontrakte skončila klauzula o nevymeniteľnosti.“ (nhl.com)

Andrew Berkshire, redaktor Sportsnetu: „V súčasnosti majú médiá tendenciu po veľkej výmene okamžite určiť víťazov výmeny bez akýchkoľvek detailov, hoci je lepšie počkať a presvedčiť sa. Toto ale nie je ten prípad. Montreal Canadiens urobil zrejme najhoršiu výmenu vo svojej histórii. Táto výmena je tak nevyrovnaná, že je až ťažké uveriť, že sa vôbec uskutočnila.“ (sportsnet.ca)

Shea Weber: „Nie som P.K. Subban a ani sa ním nebudem snažiť byť. Prinášam svoju tvrdú prácu a budem sa snažiť doviesť tento tím k víťazstvám. Najdôležitejšou vecou je pre mňa víťaziť. Viem, že tento tím má dobré základy, má jedného z najlepších brankárov sveta a tiež niekoľko exkluzívnych útočníkov, teším sa, že sa stanem súčasťou tohto klubu.“ (nhl.com)

Habseyesontheprize.com (montrealský fanúšikovský web): „Tu je niekoľko dôvodov prečo bola výmena Subbana za Webera výhodná:
- (koniec článku)“ (habseyesontheprize.com)

Brendan Gallagher, hráč Montrealu Canadiens (vyzeral úplne šokovaný): „Potrebujem čas, aby som o tom popremýšľal.“ (habseyesontheprize.com)

Reakcie na výmenu Taylora Halla vyvolali u kanadských fanúšikov azda ešte väčšiu nevôľu. Draftová jednotka z roku 2010 bola podľa mnohých tvrdení vymenená za veľmi malú protihodnotu.

The Hockey News: „Bez ohľadu na to ako môže Larsson pomôcť Edmontonu, nazvať do férovou výmenou je ako dávať rúž na pery prasaťu. Oilers obetovali vo výmene príliš veľa a získali príliš málo.“ (thehockeynews.com)

Thehockeywriters.com: „Larsson je jednou skladačkou puzzle. Chiarelli vie, že potrebuje urobiť ešte niekoľko zmien. Viem, že tímu bude chýbať Hall, no to neznamená, že v Edmontone nemôžu začať milovať Larssona. Fanúšikovia by nemali smerovať svoju frustráciu smerom k nemu. Potrebuje čas na aklimatizáciu. Ak by si vedenie tímu myslelo, že Hall im dáva väčšiu šancu na zisk Stanley Cupu, stále by bol v ich tíme.“ (thehockeywriters.com)

Taylor Hall: „Bol som najprv trochu šokovaný. Cítim sa byť trochu opovrhnutý Edmontonom. Myslím, že som tam odviedol dobrú prácu, zároveň sa ale teším, že idem do tímu, ktorý o mňa má záujem. Teším sa na novú výzvu. Je to náročné, cítim sa podvedený a sklamaný, no na druhej strane urobím všetko, čo je v mojich silách, aby bolo New Jersey hrdé na to, že ma získali.“ (thescore.com)

Connor McDavid: „Je to obrovský šok. Zmena je vzrušujúca, no zároveň ma znepokojuje vidieť odísť spoluhráča, drahého priateľa a môjho spolubývajúceho.“ (thescore.com)

Ray Shero, GM New Jersey: „Vyšlo to perfektne. Majú veľa talentovaných mladých útočníkov a ďalšieho draftovali minulý týždeň v Buffale. Bude ťažké nahradiť Adama Larssona, no keď máte šancu získať Taylora Halla, jedného z najlepších krídelníkov v lige... Je rýchly, chodí do brány, nášmu tímu prinesie veľmi veľa. Určite zmení dynamiku celého tímu a tiež spôsob, akým budeme hrať.“ (nhlnews.cz)

coppernblue.com (web edmontonských fanúšikov): „Starý známy príbeh. Najčastejšie sa opakujúci. Naposledy to bol Jeff Petry. Pred ním to bol Aleš Hemský, Ryan Smyth alebo Chris Pronger. Dough Weight. Mark Messier. Wayne Gretzky. A zoznam by mohol pokračovať. Miláčik fanúšikov Edmontonu, platí to vždy, klub opustí a vám ostanú len oči pre plač. Správy o tom, že iné kluby boli ochotné dať omnoho lákavejšiu protihodnotu za Larssona je len sra*ka, ktorou klub kŕmi fanúšikov Oilers. Skutočne neviem, čo by som k tomu dodal. S*ať na celý Edmonton Oilers.“ (coppernblue.com)