Main Content

Bookmakeri nedávajú Saganovi v boji o žltý dres žiadnu šancu

pondelok, 4. júl 2016 12:29 | Autor: Dávid Lech

Bookmakeri nedávajú Saganovi v boji o žltý dres žiadnu šancu
Bookmakeri nedávajú Saganovi v boji o žltý dres žiadnu šancu | zdroj: © TASR

Cyklistický sviatok Tour de France je v plnom prúde. Na jazdcov čaká celkom 3535 kilometrov dlhá trasa rozdelená do 21 etáp. Víťaza „starej dámy“ spoznáme 24. júla 2016. História pozná mnohých veľkých víťazov, kto je ale podľa kurzov najväčším favoritom tohtoročných pretekov a aké šance sa dávajú podľa bookmakerov Petrovi Saganovi?

Najväčším favoritom na zisk celkového prvenstva na Tour de France je obhajca Chris Froome, na ktorého je vypísaný kurz 1,85. Veľké šance sa dávajú aj Nairovi Quintanovi. Bookmakeri k jeho celkovému víťazstvu priradili kurz 2,15. Medzi ďalších favoritov sa radia aj Fabio Aru (kurz 13) či tímový kolega Petra Sagana Alberto Contador (kurz 26).

Celkový triumf Petra Sagana sa vôbec neočakáva. Kurz na jeho víťazstvo na TdF 2016 je extrémne vysoký – 301,00. Tipéri si však môžu vyskúšať aj ďalšie tipy na celkové umiestnenie 26-ročného Žilinčana. Vypísané kurzy sú na Saganovo umiestnenie v TOP3, TOP5 a TOP10.

Fenomenálny slovenský cyklista je najhorúcejším kandidátom na zisk zeleného dresu. Na jeho víťazstvo v bodovacej súťaži je vypísaný nízky kurz 1,21, čo nie je prekvapujúce, keďže ju vyhral v posledných štyroch ročníkoch a brúsi si zuby aj na piaty triumf. Ten by ho v historických štatistikách priblížil k historicky najúspešnejšiemu pretekárovi v tejto disciplíne Erikovi Zabelovi so šiestimi zelenými dresmi. Na druhej priečke historických štatistík by sa zároveň osamostatnil od Seana Kellyho.

Medzi Saganových najväčších konkurentov v boji o zelené tričko by mali patriť Marcel Kittel, André Greipel a Marc Cavendish. Kittelovi sa pripisujú najväčšie šance, hoci v porovnaní so Saganom výrazne stráca (kurz 8,00).

Tipnúť si môžete taktiež na to či Peter Sagan dokáže v bodovacej súťaže poraziť svojich najväčších konkurentov.

V tímovej klasifikácii je tím Petra Sagana Tinkoff naopak podceňovaný. Na výhru v tejto disciplíne je na Tinkoff vypísaný kurz 17. Omnoho väčšie šance sa dávajú ďalších piatimi tímom na čele s Team Sky, Astanou a Movistarom.