Main Content

Neymar sa bráni obvineniam: Nie som kriminálnik

utorok, 5. júl 2016 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar sa bráni obvineniam: Nie som kriminálnik
Neymar sa bráni obvineniam: Nie som kriminálnik | zdroj: © TASR

Od prestupu zo Santosu do FC Barcelona v roku 2013 sa útočník Neymar nesústreďuje len na futbalové záležitosti. Dôvodom sú nejasnosti jeho transferu do katalánskej metropoly, ktorý sa rozoberá už tri roky, k čomu sa pridali obvinenia s daňových únikov. Samotný hráč o všetkom prehovoril pre brazílske médiá.

Prestup Neymara z Brazílie do Európy bol veľkou vecou, o jeho služby bojovali Real Madrid a Barcelona, Merengues hráčovi ponúkali vyše trojnásobný plat ako Katalánci, Neymar si ale vybral celok z Camp Nou.  Transfer kapitána brazílskej reprezentácie je však skúmaný dodnes, ukázalo sa, že Barcu stál takmer dvojnásobok pôvodne deklarovanej sumy a problematické boli rôzne bonusy.

Okrem toho má Neymar aj súkromné problémy, médiá tvrdia, že jeho finančné záležitosti nie sú úplne legálne, hráč a jeho otec, ktorý je zároveň Neymarovým agentom, boli v rodnej Brazílii neraz obvinený z daňových podvodov. Vo februári bola hviezdnemu útočníkovi dokonca zmrazená finančná čiastka vo výške 45 miliónov eur.

Samotný Neymar je však v obvineniach sebaistý a tvrdí, že je nevinný, pričom celej veci neprikladá príliš veľký význam. Pre médium Isto E prehlásil: „Neurobil som nič zlé, nie som kriminálnik. Nanešťastie, existujú ľudia, ktorí sa snažia nájsť kontroverziu. Neviem, či nemajú správne informácie alebo len chcú narobiť zlobu. Na tom ale nezáleží.“

Hviezdny útočník, o ktorého sa toto leto bili Manchester United, Paríž Saint- Germain či Real Madrid, no on sa rozhodol predĺžiť kontrakt s Barcelonou do roku 2021, pokračoval: „Pravdou je, že si myslím, že všetko bude vyriešené veľmi skoro. Tieto záležitostí ma nevykoľajujú. Môj otec vybavuje všetko mimo ihriska a ja mu verím. Som šťastný, že mám otca, ktorý dohliada na tieto veci a pracuje po mojom boku. Ja sa tak môžem sústrediť na futbal.“