Main Content

Cristiano Ronaldo: Bolí ma vidieť Messiho v slzách

utorok, 5. júl 2016 12:22 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo: Bolí ma vidieť Messiho v slzách
Cristiano Ronaldo: Bolí ma vidieť Messiho v slzách | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi sú najlepšími futbalistami súčasnosti, v každej sezóne sa predbiehajú v prepisovaní rôznych rekordov a strieľaní gólov. Médiá z nich urobili nezmieriteľných rivalov, ale ako môžeme badať, pravda je zrejme niekde inde. Portugalská hviezda hovorí o ťažkých momentoch argentínskeho kapitána.

Messi aj Ronaldo menia futbalovú históriu, to nespochybní nikto. Samotní hráči často o sebe nehovoria, akékoľvek vyjadrenia jedného na adresu druhého sú totiž okamžite medializované a často krát prekrútené. Médiá urobili z LM10 a CR7 nezmieriteľných rivalov, no Lionel aj Cristiano chovajú podľa vlastných slov k tomu druhému obdiv a priznávajú, že vzájomne posúvajú svoje hranice ďalej.

Na adresu Lionela Messiho sa tento raz vyjadril kapitán portugalskej reprezentácie Cristiano Ronaldo, jeho slová citoval španielsky denník Mundo Deportivo. Rodák z ostrova Madeira hovoril o konci Messiho v národnom tíme Argentíny: „Messi urobil ťažké rozhodnutie a ľudia by mu mali rozumieť. Nie je zvyknutý na porážky a sklamania, ani na to, že končí druhý. Nepremenená penalta nerobí z hráča zlého futbalistu. Bolí ma vidieť Messiho v slzách. Verím, že sa vráti do národnému tímu svojej krajiny, pretože ho potrebujú.“

Slová Cristiana Ronalda na adresu svojho najväčšieho rivala prekvapili, sú však plné rešpektu a empatie. Ronaldo veľmi dobre vie, ako sa Lionel Messi cíti. Taktiež má veľký počet individuálnych ocenení a klubových trofejí, avšak na úspech s národným tímom zatiaľ márne čaká. Podariť by sa mu to mohlo už tento týždeň, s Portugalskom je totiž v semifinále Euro 2016 a od veľkej trofeje ho delia už iba dva úspešné zápasy.