Main Content

Bookmakeri neveria Walesu a najviac favorizujú Francúzov

utorok, 5. júl 2016 13:06 | Autor: Dávid Lech

Bookmakeri neveria Walesu a najviac favorizujú Francúzov
Bookmakeri neveria Walesu a najviac favorizujú Francúzov | zdroj: © TASR

ME 2016 vo futbale pomaly spejú k svojmu záveru. Do konca turnaja ostávajú posledné tri zápasy, ktoré rozhodnú o novom majstrovi Európy. Ktorému tímu dávajú bookmakeri najväčšiu šancu na víťazstvo?

V stredu 6. a vo štvrtok 7. júla 2016 sa uskutočnia semifinálové zápasy Euro 2016 medzi Portugalskom a Walesom a Nemeckom a domácim Francúzskom. Kurzy na oba zápasy sú pomerne vyrovnané, no predovšetkým v prvom semifinálovom súboji je za favorita pokladaný celok Portugalska, na ktorého víťazstvo je vypísaný kurz 2,18. Súboj úradujúcich majstrov sveta z Nemecka proti domácim reprezentantom podľa kurzového nastavenia nemá favorita, no napriek tomu sa bookmakeri mierne prikláňajú na stranu „galských kohútov.“

Čo sa postupových šancí týka, karty sú rozdané veľmi jasne. Najväčším outsiderom spomedzi semifinálových účastníkov je Wales, na ktorého postup do finále je vypísaný kurz 2,50. Naopak, bookmakeri najviac veria postupu Portugalčanov, na ktorých finálovú účasť je kurz 1,55. O niečo viacej bookmakeri veria domácim Francúzom, na ktorých postup zo semifinále je vypísaný kurz 1,90 oproti nemeckému kurzu 1,95.

Tipéri si taktiež môžu tipnúť dvojicu, ktorá bude v nedeľu 10. júla 2016 bojovať o celkový triumf na turnaji. S Walesom sa zjavne neráta, najpravdepodobnejšou dvojicou je podľa nastavenia kurzov súboj medzi Portugalskom a domácim Francúzskom.

kto by mal uspieť vo finále? Najhorúcejšími kandidátmi na zisk titulu sú tímy z druhej semifinálovej dvojice. Podľa nastavenia kurzov tak futbalová verejnosť zjavne očakáva, že titul majstra Európy získa jeden z dvojice Francúzsko – Nemecko. Najväčším favoritom je domáci národný tím s kurzom 2,70. Len o niečo málo zaostávajú Nemci s kurzom 2,80.

Veľmi zaujímavé kurzy sú taktiež vypísané na celkového najlepšieho strelca ME 2016. Tabuľke strelcov momentálne panuje štvorgólový Antoine Griezmann. Na chrbát mu dýchajú jeho dvaja spoluhráči Olivier Giroud a Dimitri Payet. Tri góly strelil taktiež reprezentant Walesu Gareth Bale a taktiež Álvaro Morata, ktorý ale francúzskeho reprezentanta už nemôže ohroziť. Najväčším favoritom na najlepšie strelca ME je tak podľa očakávania Antoine Griezmann s kurzom 1,70. Kartami by rozhodne mohli zamiešať aj Olivier Giroud (7,00), Gareth Bale (8,00) a Dimitri Payet (9,00). Kurz na to, že Cristiano Ronaldo vystrieľa Portugalsku titul je 10,00. Portugalská hviezda má na konte zatiaľ dva góly.

Tipujúci môžu svoj tiket obohatiť taktiež o ďalšie zaujímavé tipy. Kurz na to, že Wales sa neprebojuje do finále je na hodnote 1,45. Veľmi zaujímavo sú kurzy zostavené aj na to, že Nemecko či Francúzsko nevyhrajú európsky šampionát. Na to, že Nemecko sa nestane majstrom Európy je vypísaný kurz 1,40, na Francúzov 1,42, na Portugalsko 1,15 a na Wales 1,03.