Main Content

Tipujeme Portugalsko - Wales. Uvidíme ďalšiu remízu či Ronaldov gól?

streda, 6. júl 2016 14:08 | Autor: Dávid Lech

Tipujeme Portugalsko - Wales. Uvidíme ďalšiu remízu či Ronaldov gól?
Tipujeme Portugalsko - Wales. Uvidíme ďalšiu remízu či Ronaldov gól? | zdroj: © TASR

Už dnes sa futbalový svet dozvie meno prvého finalistu ME 2016. Bude sa tešiť ambiciózny Cristiano Ronaldo so svojím Portugalskom alebo sa dočkáme pokračovania úžasného príbehu maličkého Walesu na čele s Garethom Baleom?

Portugalsko - Wales (21:00)

Oči všetkých fanúšikov sa pred dnešným súbojom upriamujú predovšetkým na dvojicu najväčších hviezd na oboch stranách a zároveň na klubových spoluhráčov z Realu Madrid Cristiana Ronalda a Garetha Balea. Prvý menovaný zatiaľ mierne zaostáva za očakávaniami, na turnaji strelil len dva góly do siete Maďarska a celok Selecao zatiaľ ťahajú jeho spoluhráči. Naopak, Gareth Bale je najvýraznejšou osobnosťou v tíme Walesu, s tromi presnými zásahmi atakuje prvé miesto v tabuľke strelcov a zdá sa, že jeho na prvé počutie komické vyjadrenia po víťazstve „bieleho baletu“ v Lige majstrov, že jeho ďalším cieľom je vyhrať s Walesom európsky šampionát, naberajú reálne kontúry.

Miernym favoritom stretnutia podľa nastavených kurzov je Portugalsko. Na víťazstvo zverencov Fernanda Santosa je vypísaný kurz 2,20. Walesu bookmakeri veria oveľa menej, na víťazstvo v riadnom hracom čase v podaní futbalistov z britského ostrova je kurz 4. Veľmi lákavý kurz je na remízový rezultát – 3,13. Nutno dodať, že Portugalsko vo Francúzsku ešte neprehralo, no ani nevyhralo v základnej hracej dobe a všetkých päť stretnutí Portugalska sa po 90 minútach skončilo remízou.

Wales odohral v doterajšom priebehu európskeho šampionátu päť stretnutí, v ktorých strelil 10 gólov. Doposiaľ nebol zápas, v ktorom by sa waleská ofenzíva nedokázala aspoň raz presadiť. Očakávame, že ani semifinálový duel s Portugalskom nebude výnimkou. Odporúčame tipovať stávkovú príležitosť Wales dá gól s kurzom 1,63.

Pri našom poslednom odporúčanom tipe sme sa rozhodli trochu zariskovať. Cristianovi Ronaldovi to v strieľaní gólov vo Francúzsku príliš nejde. Len dvakrát sa presadil do siete Maďarska, inak sa o streleckú produktivitu starali jeho spoluhráči. Kto by však mal zažiariť v dnešnom súboji v drese Portugalska, ak nie on. 31-ročný rodák z Madeiry je stvorený pre veľké futbalové okamihy. Strelil nespočetné množstvo dôležitých gólov a ako správny kapitán vedie svoj tím do finále, čo sme mali možnosť vidieť aj počas penaltového rozstrelu Portugalska s Poľskom. Preto očakávame, že v dnešnom súboji sa Ronaldovi podarí trafiť „do čierneho“ a na konto si pripíše aspoň jeden gól. Na to, že hviezda Realu Madrid dnes skóruje je vypísaný kurz 2,20.

Naše tipy:
Wales dá gól s kurzom 1,63 na Tipsport.sk
C. Ronaldo dá gól s kurzom 2,20 na Tipsport.sk