Main Content

Tipujeme semifinále Nemecko - Francúzsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,98

štvrtok, 7. júl 2016 11:04 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme semifinále Nemecko - Francúzsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,98
Tipujeme semifinále Nemecko - Francúzsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,98 | zdroj: © TASR

Jubilejný 50. zápas náš čaká na tohtoročnom Eure. Ide zrejme o najočakávanejší duel turnaja, v ktorom majster sveta vyzve usporiadateľskú krajinu. Ako sa na toto stretnutie pozrieť z tipérskeho pohľadu?

Nemecko – Francúzsko (o 21:00)

V druhom semifinálovom stretnutí na nás čaká už tretie predčasné finále turnaja, no zároveň aj posledné, pretože Portugalsko v tom skutočnom už čaká na svojho súpera. Na papieri budú síce domácim mužstvom Nemci, ale prevahu na tribúnach budú mať v Marseille Francúzi.

Tento súboj sa očakával už od decembra, pretože sa právom predpokladalo, že obaja vyhrajú svoje skupiny, čiže po žrebe bolo podľa pavúka viac-menej jasné, že iba jeden z týchto top favoritov môže postúpiť do finále. Keď sa na postupové šance oboch pozrieme dnes, možno vyzerajú vyrovnane, lenže dôležitý faktor hovorí pre Nemcov. Tí majú oveľa väčšie skúsenosti, sú viac prispôsobiví okolnostiam, no a v neposlednom rade sú typickým turnajovým mužstvom, ktoré má nesporné kvality. Francúzi budú pod tlakom, čo hrá proti nim, preto odporúčame tipovať postup Nemecka (kurz 1,98). To má tiež vysokú úspešnosť v predĺženiach a penaltových rozstreloch.

Jediným problémom Nemcov môže byť to, že majú väčšie straty, keďže nebudú hrať traja hráči základnej zostavy (Hummels, Gomez, Khedira) a otáznik je aj pri štarte ďalších. No káder majstrov sveta je tak kvalitný, že by to nemali nejako výrazne pocítiť. Práve naopak, môže ich to zomknúť. A tiež sa môžu ukázať noví hrdinovia. Jedným z nich môže byť aj Thomas Müller, ktorý má zatiaľ na tomto Eure až neuveriteľnú hromadu nešťastia, ale všetko má svoj koniec. V každom stretnutí sa dostal do minimálne jednej veľkej šance, pričom sa dá očakávať, že sa tak stane aj dnes. Kto si myslí, že prelomí streleckú smolu, pre toho je kurz 3,60, kto si pre zmenu myslí, že neprelomí strelecké prekliatie na Eure, pre toho je pripravený tiež slušný kurz 1,20.

Treba otvorene povedať, že Francúzi ešte nemali skutočného súpera, ktorý by ich poriadne preveril, no aj tak prakticky každý odhaľoval slabiny usporiadateľskej krajiny, a to hlavne v zadných radoch. Nemci majú tiež slabšie miesta v zostave, ale hrajú tak organizovane, že každú slabinu vedia zakryť, aj preto ešte nedostali gól. Taliani im síce jeden dali, ale to bolo z darovanej penalty. Za normálnych okolností by Nemecko malo stále na konte inkasovaných gólov nulu. No a ten, kto neinkasuje, ten nemôže prehrať (kurz na tip 1X je 1,50).

Náš tip:Postup Nemecka v kurze 1,98 na Tipsport.sk