Main Content

The Sun: Prestúpi Messi za 110 miliónov do Chelsea?

štvrtok, 7. júl 2016 11:44 | Autor: Jakub Vaverka

The Sun: Prestúpi Messi za 110 miliónov do Chelsea?
The Sun: Prestúpi Messi za 110 miliónov do Chelsea? | zdroj: © TASR

Včera bol oficiálne potvrdený trest pre Lionela Messiho a jeho otca za daňové úniky. Súd obvinenej dvojici vymeral odňatie slobody vo výške 21 mesiacov. Vzniknutú situáciu sa údajne šikovne snaží využiť londýnska Chelsea.

Anglický denník the Sun tvrdí, že londýnska Chelsea sa pokúsi využiť aktuálne udalosti. Lionel Messi totiž do väzenia so svojím otcom nepôjde, celá vec však výrazne poškodzuje jeho imidž a je možné, že LM10 bude hľadať možnosť prestupu, čím by pozornosť od mimofutbalových udalostí istotne odvrátil.

Spomínaný bulvárny plátok informoval, že Messiho otec Jorge, ktorý je v celej veci zapletený spolu so svojím synom, sa mal približne desať dní dozadu stretnúť s ruským majiteľom londýnskej Chelsea Romanom Abramovičom na jeho súkromnej jachte. Kontroverzný oligarcha už nechce dopustiť, aby jeho tím zažil slabší ročník, preto deklaroval, že v aktuálnom prestupovom období je ochotný minúť na posily veľké milióny.

Prípadný prestup päťnásobného víťaza Zlatej lopty na Stamford Bridge by bol bez väčších pochýb najväčšou bombou leta, Chelsea by si musela pripraviť 110 miliónov libier, Messi by sa automaticky stal najdrahším hráčom histórie futbale.

Jedným z adeptov na možné získanie Messiho bol aj Manchester City, šejkovia ponúkali Barcelone astronomické čiastky, avšak z transferu nič nebolo. Aktuálny tréner Citizens Pep Guardiola prehlásil: „Messi musí ukončiť kariéru v Barcelone.“ City teda medzi záujemcov o Messiho v tomto období nepatrí.

29- ročný argentínsky útočník, ktorý dokáže hrať aj v zálohe neraz povedal, že v Európe chce hrať iba za Barcelonu. Tento postoj by však mohol zmeniť spomínaný daňový prípad, Messi vraj cítil nedostatok podpory od klubu počas celého vyšetrovania. Na záver pripomeňme, že ak by Leo odišiel do Chelsea, v Londýne by mohol zarábať astronomických 600 000 libier týždenne.