Main Content

Manchester United sa dohodol s Paulom Pogbom

štvrtok, 7. júl 2016 11:56 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United sa dohodol s Paulom Pogbom
Manchester United sa dohodol s Paulom Pogbom | zdroj: © TASR

Včera večer svetom médií otriasla veľká správa. Francúzsky záložník Paul Pogba sa mal s Manchestrom United dohodnúť na podmienkach zmluvy a momentálne ostáva už iba dotiahnutie dohody medzi Red Devils a Juventusom Turín. Rysuje sa prestup leta?

Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio informoval, že Manchester United v najbližších dňoch ponúkne majstrovi Serie A Juventusu Turín 120 miliónov eur za služby francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu. Klub z Old Traffordu sa mal so svojím ex- zverencom dohodnúť na podmienkach budúcej zmluvy. Celá vec však bude dotiahnutá až po Euro 2016, Pogbu dnes totiž čaká s reprezentáciou Francúzska semifinále kontinentálneho šampionátu proti Nemecku.

Anglický denník Daily Mail tvrdí, že Paul Pogba podpíše s Red Devils päťročný kontrakt, počas ktorého by si mal týždenne zarobiť 300 000 libier. K celej veci sa vyjadril aj regionálny plátok Manchester Evening News, ktorý taktiež informoval o dohode francúzskeho záložníka s tímom Josého Mourinha.

Paul Pogba už v minulosti v Manchestri United pôsobil, no jeho agent Mino Raiola sa dostal do konfliktu s nekompromisným trénerom Sirom Alexom Fergusonom, čo v konečnom dôsledku viedlo v roku 2012 až k Pogbovmu odchodu z Premier League. Zadarmo ho získal turínsky Juventus, v drese ktorého sa Francúz stal jedným z najlepších stredopoliarov v Európe. O štyri roky neskôr môžu Zebry na Pogbovi zarobiť 120 miliónov. Išlo by o najdrahší prestup v histórii futbalu.