Main Content

Tipujeme semifinále Wimbledonu Berdych - Murray s kurzom 2,03

piatok, 8. júl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme semifinále Wimbledonu Berdych - Murray s kurzom 2,03
Tipujeme semifinále Wimbledonu Berdych - Murray s kurzom 2,03 | zdroj: © TASR

Tohtoročný Wimbledon sa chýli k záveru. Dnes rozlúštime finálovú tajničku. Briti si vytrpeli v minulých dňoch veľa negatívneho aj čo sa týka športu. Zmení to Andy Murray?

Tomáš Berdych – Andy Murray (o 16:00)

V druhom semifinálovom stretnutí tohtoročného Wimbledonu nájdeme jedno očakávané a jedno prekvapivé meno. Od domáceho Murrayho sa minimálne semifinále čakalo, ale Čech Berdych postupom medzi štyroch najlepších prekvapil. Ale treba povedať, že ťažil z preňho dobrého pavúka, keďže nenarazil na ani jedného popredného tenistu. Papierovo najväčšou prekážkou bol preňho 19-ročný Nemec Zverev (28. hráč sveta). Aj preto vôbec netreba pochybovať o tom, kto je favorit tohto semifinále a kto by mal byť víťaz (kurz na výhru Murrayho je 1,13).

Vzájomná bilancia oboch tenistov je síce pomerne vyrovnaná, keďže svetová dvojka v nej vyhráva 8:6, lenže Berdych naposledy vyhral vzájomný zápas v roku 2013. Odvtedy štyrikrát prehral, pričom vo všetkých prípadoch pomerne jasne. Český tenista uhral len jeden set, aj to len v tajbrejku. Preto sa tip na to, že uvidíme maximálne štyri sety, tiež javí ako tutovka (kurz 1,17).

Ak chceme hľadať lepšie zaplatený kurz, musíme dať Berdychovi nejaký bodový náskok, pričom pri hendikepových stávkach už vznikajú naozaj zaujímavé tipérske možnosti. Murray porazil Berdycha v ostatných dvoch rokoch o sedem, osem a štyri hry, pričom v týchto prípadoch išlo len o dvojsetové zápasy. Na tri víťazné sety hrali naposledy na minuloročnom Australian Open, Murray vyhral 3:1 na sety, no hlavne až o 10 hier. Preto sa tip na to, že dnes vyhrá o viac ako šesť hier, javí veľmi reálne (kurz 2,03). Nemožno vylúčiť ani jeho výhru o minimálne osem hier (kurz 2,80). A najpravdepodobnejším výsledkom je ten, že Murray vyhrá 3:0 na sety (kurz 1,98).

Náš tip:Berdych – A. Murray 6:0, tip 2 v kurze 2,03 na Tipsport.sk