Main Content

Do Fortuna ligy sa vracia slovenský reprezentant do 21 rokov

sobota, 9. júl 2016 10:12 | Autor: Filip Chudý

Do Fortuna ligy sa vracia slovenský reprezentant do 21 rokov
Do Fortuna ligy sa vracia slovenský reprezentant do 21 rokov | zdroj: © TASR

Slovenská reprezentácia do 21 rokov je blízko k postupu na ME svojej vekovej kategórie. Dobré výkony jednotlivých hráčov si všímali aj inde, lenže prvý prestup hráča základnej zostavy je smerom na Slovensko.

Vedenie MFK Ružomberok potvrdilo na svojej internetovej stránke, že sa mu podarilo získať veľmi zaujímavú posilu. Ide o hráča základnej zostavy slovenskej reprezentácie do 21 rokov Martina Chriena. Kmeňový hráč Plzne prichádza na Liptov na ročné hosťovanie. Stále len 20-ročný šikovný stredopoliar je známy z pôsobenia v Banskej Bystrici, odkiaľ prestúpil do Plzne pred dvomi rokmi a podpísal s týmto českým klubom štvorročnú zmluvu. Lenže do prvého mužstva českého majstra sa nepresadil ani v tretej sezóne, preto po hosťovaniach v Českých Budějoviciach a Brne odchádza teraz do Ružomberka.

„Je to hráč, ktorého sme veľmi chceli. Bude súčasťou nášho novotvoriaceho sa mužstva. Je to ďalší mladý futbalista, ktorý môže mužstvo posunúť ďalej,“ povedal pre mfkruzomberok.sk športový a marketingový riaditeľ klubu Dušan Tittel. 

Chrien vytvoril v 21-tke výbornú stredovú trojicu s Lobotkom a Berom, pričom posadil len na lavičku aj Dávida Ivana, ktorý pravidelne nastupuje v Serii A. V Ružomberku bude mať vedľa seba podobne kvalitných hráčov, keď môže vytvoriť stredovú trojicu s Marekom Saparom a Tomášom Ďubekom. Navyše Ružomberok oficiálne priznal, že doťahuje príchod bývalého veľkého talentu českého futbalu Jakuba Mareša z Dukly Praha.