Main Content

Tipujeme finálové zápasy Wimbledonu. Vybrali sme tiket s kurzom 2,88

sobota, 9. júl 2016 11:02 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme finálové zápasy Wimbledonu. Vybrali sme tiket s kurzom 2,88
Tipujeme finálové zápasy Wimbledonu. Vybrali sme tiket s kurzom 2,88 | zdroj: © TASR

Tohtoročný Wimbledon počas víkendu spozná svojich víťazov v oboch najsledovanejších kategóriách. V ženskej kategórii sa môžu prepisovať dejiny a v mužskej sa chcú tešiť domáci diváci.

Serena Williamsová – Angelique Kerberová (v sobotu o 15:05)

Mladšia zo sestier Williamsových postúpila už do tretieho grandslamového finále v tomto roku, ale víťaznú trofej ešte nad hlavu nezdvihla, čo nie je u nej typické. Akoby mala nejaký blok z toho, že nie a nie dorovnať na čele historických tabuliek open éry Steffi Grafovú. Na Australian open to bola práve Kerberová, kto vyfúkol Serene titul, pričom teraz sa pokúsi opäť pomôcť svojej legendárnej krajanke, aby zostala s 22 grandslamovými titulmi osamotená na čele.

Pre 28-ročnú Nemku to bude iba druhé takéto finále, ale na to prvé má výborné spomienky, veď ho vyhrala 6:4, 3:6, 6:4. No Serena sa bude chcieť revanšovať, a to nielen za to. Veď Kerberová vyradila vo štvrtkovom semifinále jej sestru Venus. No a keď k tomu pridáme aj spomínaný rekord, Serena Williamsová má vlastne trojnásobnú motiváciu. A všetci dobre vieme, čoho je schopná, keď je koncentrovaná.

Lenže tu si treba uvedomiť, že sa stretnú dve najlepšie tenistky súčasnosti, keďže Kerberová bez ohľadu na výsledok finále pôjde v pondelok na druhé miesto svetového rebríčka. Navyše Kerberová vie veľmi dobre podávať, čo je na tráve kľúčové, no a určite sa Sereny nezľakne. Preto očakávame, že hráčky si budú schopné svoje servisy vyhrávať a veľký rozdiel v bodoch nebude. Favoritkou je síce S. Williamsová, ale Kerberová jej nič nedá zadarmo. Podľa nás Kerberová nezíska o viac ako päť hier menej (kurz 1,55), pričom je veľmi pravdepodobné, že ani hranica štyroch hier nebude zlomená (kurz 2,07). Týmito tipmi sa navyše poistíte aj pre prípad, ak by Kerberová vyhrala aj svoje druhé grandslamové finále, čo tiež nemožno vylúčiť.

Náš tip:S. Williamsová – Kerberová 0:5, tip X2 v kurze 1,55 na Tipsport.sk

Milos Raonic – Andy Murray (nedeľa o 15:05)

Obaja sa nedávno vo finále trávnatého turnaja v Londýne už stretli, ale to sa hralo v Queense, teraz si sily zmerajú na najprestížnejšom turnaji sveta vo Wimbledone. Vzhľadom na to, že obaja sa aj na svojom druhom trávnatom turnaji v roku dostali do finále, možno ich smelo označiť za aktuálne dvoch najlepších tenistov sveta na tomto povrchu.

Spomínané finále vyhral Murray 6:7, 6:4, 6:3, čo iba zvýrazňuje fakt, že by malo ísť o vyrovnaný zápas, preto jekurz 1,27 na britského tenistu zrejme až príliš nízky, naopak, na Raonica zas vysoký (4,25). Kto teda verí v prekvapenie, ktoré vôbec nemožno vylúčiť, ten môže slušne zarobiť.

Prakticky v každom sete Raonica na tohtoročnom Wimbledone sa išlo do pomerne vyrovnanej koncovky. Výnimkou boli len dva sety v prvých dvoch kolách, ktoré vyhral 6:2. V neskorších kolách už len trikrát hral v sete 6:3, inak končili sety 6:4, resp. muselo sa hrať o víťaznú siedmu hru. Murrayho zápasy síce vyzerali ľahšie, ale tiež sa v niektorých setoch potrápil. V spojitosti s tým, že sa hrá finále na tráve a obaja vedia kvalitne servovať, tak to vychádza tak, že môžeme vidieť aspoň štvorsetový zápas, pričom v každom by sa mohlo hrať aspoň desať hier. Matematicky to teda vychádza tak, že celkovo by sme v zápase mali vidieť 40 a viac hier.

Náš tip: počet gamov 40 a viac v kurze 1,86 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:2,88 na Tipsport.sk