Main Content

Tipujeme finále Francúzsko - Portugalsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,90

nedeľa, 10. júl 2016 10:19 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme finále Francúzsko - Portugalsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,90
Tipujeme finále Francúzsko - Portugalsko. Vybrali sme stávku s kurzom 1,90 | zdroj: © TASR

Španieli dnes večer odovzdajú európske futbalové žezlo svojmu susedovi. Otázkou je len to, či to bude Ronaldovo Portugalsko, alebo usporiadateľské Francúzsko. Čo sa môže vo finále stať?

Portugalsko – Francúzsko (21:00)

Vo finálových stretnutiach sa nehrá na krásu, ale na výsledok, tomu podriadia obe mužstvá taktiku, čo už na ceste do finále dokázali. Portugalčania zatiaľ takmer vždy uhrali to, čo práve potrebovali, Francúzi detto.

Favoritom je reprezentácia usporiadateľskej krajiny, preto bude musieť tvoriť, čo je pozícia, ktorú im Portugalčania s radosťou prenechajú. Z toho možno usúdiť, že ak sa v stretnutí nestane nič nepredvídateľné, Francúzi budú maž určite lepšie držanie lopty. A ak sa Francúzsko nedostane do vedenia skoro, malo byť prekonať v držaní lopty hranicu 55% (kurz 1,85), pretože v tom prípade nebudú Portugalčania nútení hrať.

Tí pôjdu do stretnutia s podobnou taktikou, akou vyradili dovtedy ospevované Chorvátsko. Čiže poctivou organizáciou hry absolútne otupiť prednosti súpera a zároveň sa snažiť využiť svoje, inak povedané, daj loptu Ronaldovi, on to už vybaví. Hrajúca legenda svetového futbalu môže dnes večer dokázať niečo, po čom mimoriadne túži. No a motivovaný Ronaldo, je mimoriadne nebezpečný a často aj gólový. Kurz na jeho strelecké presadenie je zrejme zbytočne vyšší než zvyčajne (3,30).

Ak si odmyslíme špecifické finále spred štyroch rokov, v ktorom Španieli dali Talianom štvorku, potom naposledy v roku 1980 padli vo finále európskeho šampionátu viac ako dva góly po 90 minútach, v rokoch 1996 a 2000 sa rozhodlo tretím gólom až v predĺženiach. A ešte zaujímavejšie vyznieva to, že zatiaľ ani raz sa nestalo, že by vo finále Eura nepadol gól. Ak si tieto štatistické fakty premietneme na tip, potom odporúčame to, že vo finále Eura 2016 uvidíme jeden alebo dva góly (kurz 1,90). To je vysoko pravdepodobné aj vzhľadom na kvalitu a predpokladanú taktiku oboch tímov.

Náš tip:padne 1-2 góly v kurze 1,90 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:1,90 na Tipsport.sk