Main Content

Ďalšie zaujímavé meno v našej lige, prichádza odchovanec PSV Eindhoven

nedeľa, 10. júl 2016 11:43 | Autor: Filip Chudý

Ďalšie zaujímavé meno v našej lige, prichádza odchovanec PSV Eindhoven
Ďalšie zaujímavé meno v našej lige, prichádza odchovanec PSV Eindhoven | zdroj: zpfutbal.sk

Naša najvyššia súťaž sa čoraz viac otvára svetu. Chodia do nej v stále väčšom počte odchovanci slávnych klubov. Jedného takého najnovšie získali aj železiari z Podbrezovej.

Ajax Amsterdam, Atletico Madrid, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg. To je len zlomok klubovej minulosti hráčov, ktorí v lete prišli do našej ligy. To, že takými klubmi prešli, by už malo naznačovať určitú kvalitu, aj keď nie vždy sa to potvrdí. No čoraz viac našich klubov sa vyberá podobnou cestou, že skúsia svoje kádre obohatiť o zaujímavých legionárov, najnovším prírastkom je ŽP Šport Podbrezová.

Tej sa podarilo získať 21-ročného holandského útočníka Endyho Opoku Bernadinu. Tento univerzálny ofenzívny hráč je odchovancom PSV Eindhoven a tiež hral v mládežníckych výberoch Twente Enschede. V seniorskej kariére si vyskúšal druhú holandskú ligu vo Waalwijku a na jar pôsobil v druholigovej Banskej Bystrici. Tam v 10 zápasoch strelil 7 gólov a vyslúžil si pozornosť Podbrezovej.

Tá ho pozvala na skúšku, na ktorej uspel. „Mám dobré pocity z toho, že som tu a dúfam, že tu ostanem ešte dlho,“ povedal Bernadina pre zpfutbal.sk po svojom prvom zápase za železiarov. A ako informuje spomínaný web, mladý Holanďan s ghanskými koreňmi zaujal natoľko, že klub s ním podpísal dvojročnú zmluvu. V novej sezóne by mal pomôcť oživiť útočnú hru mužstva, ktoré si dobre počínalo v jarnej časti minulej sezóny.