Main Content

Tulský Arsenal nezískal Hubočana, ale zrejme uloví iného slovenského reprezentanta

utorok, 12. júl 2016 00:03 | Autor: Filip Chudý

Tulský Arsenal nezískal Hubočana, ale zrejme uloví iného slovenského reprezentanta
Tulský Arsenal nezískal Hubočana, ale zrejme uloví iného slovenského reprezentanta | zdroj: © TASR

Počas Eura ruské médiá vyšli s informáciou, že Tomáš Hubočan prestúpi do tamojšieho Arsenalu, ale nakoniec skončil v Marseille. Preto sa Tulčania museli obzrieť po novej posile, pričom má k nim namierené iný slovenský reprezentant.

Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Tesák zrejme opäť prestúpi a najzaujímavejšie na tom je to, že jeho staronovým zamestnávateľom by sa mal stať Arsenal Tula. Z neho pritom odišiel len v januári tohto roka. Vtedy zamieril do kazašského Kajratu Almaty. V jeho farbách nastupoval pravidelne, naposledy ešte začiatkom júla, no na štvrtkový odvetný zápas 1. predkola  Európskej ligy proti albánskej Teute Drač (5:0) už nenastúpil.

Z Kazachstanu sa začali šíriť hlasy, že by mal odísť, pričom tieto dohady dostávajú aj oficiálnejší rámec. Internetová stránka Arsenalu Tula nášho reprezentanta privítala späť v klube, hoci prestup ešte nepotvrdila. Ale informovala, že Tesák sa pripojil k Arsenalu na sústredení v slovinskom Zreče, čo signalizuje jeho návrat na ruské trávniky.

A tie budú opäť prvoligové, pretože Arsenal Tula sa po roku vrátil do najvyššej súťaže. Tú si Tesák vtedy ešte spolu s Jánom Muchom v jeho farbách už zahral. Tulský Arsenal chcel podľa ruských médií v lete angažovať Tomáša Hubočana, ale ľavý obranca našej reprezentácie nakoniec zamieril do Olympique Marseille, možno aj preto tento klub chce opäť získať svoju nedávnu veľkú oporu.