Main Content

Žilina si vyhliadla českého mládežníckeho reprezentanta, s hráčom je vraj dohodnutá

utorok, 12. júl 2016 00:01 | Autor: Filip Chudý

Žilina si vyhliadla českého mládežníckeho reprezentanta, s hráčom je vraj dohodnutá
Žilina si vyhliadla českého mládežníckeho reprezentanta, s hráčom je vraj dohodnutá | zdroj: © TASR

MŠK Žilina sa tesne pred začiatkom novej ligovej sezóny chce posilniť, a to na svojom problémovom poste v strede obrany. V jej hľadáčiku je český stopér, ktorý má skúsenosti z mládežníckych reprezentácií našich susedov.

MŠK Žilina má údajne záujem o 22-ročného českého stopéra Filipa Kašu z Baníka Ostrava. Informoval o tom isport.cz s tým, že hráč sa už vraj so slovenským klubom dohodol na trojročnej zmluve. Kaša v minulej sezóne pravidelne nastupoval za Ostravu, ale pomerne jasnému zostupu tohto klubu do druhej ligy nezabránil. Isport.cz tiež píše, že vraj sa čaká už len na dohodu medzi klubmi, keďže Ostrava využila opciu na hráča, čiže ak ho Žilina chce získať, musí zaňho zaplatiť.

„Filip Kaša je jedným z hráčov, ktorí po zostupe Ostravy do druhej ligy chceli hrať najvyššiu súťaž. Žilina má oňho záujem a hráč má povolenie o svojom možnom prestupe jednať,“ povedal pre isport.cz ostravský klubový manažér Dušan Vrťo, ktorý ešte v minulej sezóne pôsobil v FK Senica. Ale Vrťo pre spomínaný web dodal, že prestup ešte nie je hotovou vecou.

Kaša, ktorý s českou 23-kou v máji absolvoval známy turnaj v Toulone, by mohol pod Dubňom nahradiť svojho krajana Ondřeja Švejdíka. Ak sa prestup potvrdí, išlo by o štvrtú žilinskú posilu. V lete už vedenie MŠK získalo Nemca Christophera Mandianga, ktorý v jarnej časti nemal klub, ďalej Kolumbijčana Joana Herreru z Borčíc a Nigérijčana Yusufa Otubanja z tretej najvyššej rakúskej súťaže.