Main Content

Zlé správy pre futbal: Ronaldo môže chýbať 4 až 5 mesiacov

utorok, 12. júl 2016 12:16 | Autor: Jakub Vaverka

Zlé správy pre futbal: Ronaldo môže chýbať 4 až 5 mesiacov
Zlé správy pre futbal: Ronaldo môže chýbať 4 až 5 mesiacov | zdroj: © TASR

Portugalsko vyhralo v nedeľu Majstrovstvá Európy, Cristiano Ronaldo sa dočkal vytúženého triumfu s národným tímom. Zlatá medaila z Eura si však v prípade CR7 vybrala vysokú daň, zranenie kolena po faule Dimitriho Payeta. Prvé prognózy lekárov sú výrazne pesimistické, vrásky na tvári má aj Real Madrid.

Cristiano Ronaldo to dokázal, zapísal sa do futbalovej večnosti. K triumfom z Anglicka, Španielska, Ligy majstrov či individuálnym oceneniam konečne pridal cennú trofej s národným tímom. Rodák z ostrova Madeira prehlásil, že ide o triumf, ktorý si vždy prial a momentálne nemôže byť šťastnejší. Rozhodne by však bol radšej, keby nemusel laborovať so zraneným kolenom.

CR7 musel odstúpiť z finálového zápasu v 24.minúte, po likvidačnom zákroku domáceho Dimitriho Payeta už nedokázal pokračovať v stretnutí, i keď sa o to niekoľko minút pokúšal. V slzách opustil ihrisko, aby sa v závere duelu vrátil na lavičku ako pomocník kouča Fernanda Santosa a sledoval víťazné ťaženie svojich krajanov.

Daň za európsky triumf je pre Ronalda ale vysoká. Portál 101greatgoals.com informuje, že prvé reporty z Madridu ohľadom Cristianovho zranenia hlásajú, že môže byť mimo súťažný futbal štyri až päť mesiacov. Znamenalo by to, že na trávniky v drese Realu Madrid a Portugalska by sa vrátil až v úvode decembra.

Trpela by tým reprezentácia, trpel by Real Madrid a bez pochýb aj samotný Ronaldo, ktorý je momentálne favoritom na zisk Zlatej lopty, avšak jeho konkurenti by jeho výraznú absenciu mohli veľmi ľahko využiť. Samozrejme, dĺžka celkovej liečby CR7 ešte potvrdená  nebola, jedná sa len o prvú diagnózu. Je však veľmi pravdepodobné, že Ronalda vo futbalovom kolotoči najbližšie mesiace neuvidíme.

Čo všetko by rodák z Madeiry zmeškal? Úvod kvalifikácie MS 2018 s Portugalskom, ktorá štartuje už v septembri, taktiež UEFA Super Cup proti FC Sevilla, ktorý je na programe v auguste, či veľkú časť skupinovej fázy Ligy majstrov a úvod nového ročníka Primera División.