Main Content

Slovan má posilniť produktívny Američan s bohatými skúsenosťami z NHL

štvrtok, 14. júl 2016 08:17 | Autor: Martin Gregor

Slovan má posilniť produktívny Američan s bohatými skúsenosťami z NHL
Slovan má posilniť produktívny Američan s bohatými skúsenosťami z NHL | zdroj: © TASR

Oficiálne to ešte potvrdené nebolo, no podľa všetkého mieri do kabíny Slovana Bratislava ďalšie zaujímavé zámorské meno.

Útok slovenského účastníka KHL by mal posilniť americký útočník Jeff Taffe. Hoci to Slovan ešte oficiálne nezverejnil, správu priniesol samotný hráč v rozhovore pre švédske novinky Norrlandskan.

Taffe mal pôvodne v pláne pôsobiť vo švédskom klube Lulea, no napokon sa rozhodol pre pokračovanie v KHL. V kontinentálnej lige obliekal v uplynulej sezóne dres Neftechemiku Nižemkamk, za ktorý odohral 56 stretnutí s bilanciou 26 bodov (12+14).

,,Dostal som odtiaľ (od Slovana pozn.red) dobrú ponuku a nie som spokojný s minulým ročníkom, takže chcem dať KHL ešte šancu. Cítim, že v tejto lige môžem byť platným hráčom,“ povedal.

Už 35-ročný americký center má bohaté skúsenosti so zámorskou NHL, v ktorej obliekal dresy New Yorku Rangers, Phoenixu Coyotes, Pittsburghu Penguins, Floridy Panthers, Chicaga Blackhawks a naposledy v sezóne 2011/2012 aj Minnesoty Wild. V žiadnom z týchto klubov sa však dlhodobnejšie neudržal. Za najvydarenejšiu môže zrejme označiť nováčikovskú sezónu v Phoenixe (59 zápasov – 18 bodov) a potom ročník 2008/09, ktorý strávil v AHL s bilanciou 74 zápasov – 75 bodov.

V Európe obliekal zatiaľ dresy Linkopingu a Neftechemiku. Vo švédskom klube strávil jednu sezónu s výbornou bilanciou 54 zápasov a 59 bodov (18+41). Niečo podobné by v Slovane určite uvítali.