Main Content

Žreb Európskej ligy: Slovan a Trnava poznajú mená súperov 3. predkole (ak postúpia)

piatok, 15. júl 2016 13:35 | Autor: TASR

Žreb Európskej ligy: Slovan a Trnava poznajú mená súperov 3. predkole (ak postúpia)
Žreb Európskej ligy: Slovan a Trnava poznajú mená súperov 3. predkole (ak postúpia) | zdroj: © TASR

Nyon 15. júla (TASR) - Slovenské futbalové kluby Slovan Bratislava a Spartak Trnava spoznali v piatok možných súperov v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2016/2017.

Určil im ich žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Ak vicemajstrovský Slovan postúpi v 2. predkole cez lotyšskú Jelgavu, o play off sa pobije s úspešnejším z dua Beitar Jeruzalem (Izr.) - Omonia Nikózia (Cyp.).

V prípade, že Trnava prejde cez FC Širak Gjumri, s ktorým v prvom súboji v Arménsku remizovala 1:1, v 3. predkole vyzve lepší tím z dvojice  Austria Viedeň (Rak.) - Kukësi (Alb.).

"Belasí" vo štvrtok na Pasienkoch s Jelgavou remizovali 0:0. Odvety 2. predkola sú na programe budúci štvrtok. Prvé zápasy 3. predkola sa budú hrať 28. júla, odvety potom 4. augusta.

Pri žrebe 3. predkola EL bolo v osudí 58 klubov, 33 postupujúcich z 2. predkola a 25 mužstiev vstúpi do súťaže až v tejto fáze, medzi nimi české tímy Slovan Liberec, Mladá Boleslav, nemecká Hertha Berlín (Peter Pekarík), grécky Panathinaikos, ruské kluby Spartak Moskva, Krasnodar, rakúsky Rapid Viedeň (Ján Novota), či talianske Sassuolo a francúzske Lille či St. Étienne.

Trnava aj Slovan boli nenasadení. Zverencom Cyperčana Nikodimosa Papavasilioua hrozilo, že dostanú aj holandský AZ Alkmaar, ruský Krasnodar, jedného z dua Partizan Belehrad Zagłebie Lubin či talianske Sassuolo a portugalské Rio Ave. Výber trénera Miroslava Karhana mohol teoreticky naraziť aj na francúzske Lille, grécky Panathinaikos a lepších z dvojíc Maribor - Levski Sofia, Maccabi Haifa - Nomme Kalju a Hajduk Split - IASI.