Main Content

Slovan definitívne stratil Priskina, náhrada má prísť z Trnavy!

sobota, 16. júl 2016 00:35 | Autor: Filip Chudý

Slovan definitívne stratil Priskina, náhrada má prísť z Trnavy!
Slovan definitívne stratil Priskina, náhrada má prísť z Trnavy! | zdroj: © TASR

Maďarský reprezentačný útočník Tamás Priskin oficiálne opustil Slovan, čo potvrdil už aj samotný klub. Naopak, novú posilu si belasí vyhliadli rovno u najväčšieho rivala z Trnavy!

Bratislavský Slovan oznámil, že Tamás Priskin definitívne opúšťa belasé rady, pričom jeho novým zamestnávateľom sa stane maďarský vicemajster Videoton Stoličný Belehrad. Keďže tento klub tiež hrá v pohárovej Európe, Priskin už nenastúpil vo štvrtok za Slovan proti Jelgave, keďže potom by nemohol v Európskej lige hrať za svoj nový klub.

Koľko zaňho Slovan zinkasoval, nie je zatiaľ známe, ale ponuka to musela byť zrejme lukratívna, inak si ťažko vysvetliť, že by sa Slovan takto oslabil. Záujem o Priskina mal Videoton dlhšie, o čom informovali maďarské médiá. V nich sa písalo aj to, že ešte pred Eurom chcel Priskina aj Lokeren, ale belasí sa s belgickým klubom nedohodli na odstupnom. Ich požiadavky splnil až maďarský klub.

Belasí tak musia hľadať náhradu, pričom jednu asi našli v Trnave. Brazílčan Cleber Silva Nascimento, ktorý naposledy pôsobil práve v nej, sa totiž už niekoľko dní pripravuje po zranení v Bratislave s kondičným trénerom belasých. „Predpokladám, že začiatkom budúceho týždňa sa moja situácia vyjasní a budem pozitívne informovať o prestupe,“ povedal pre denník Šport Cleber.

Ten mal v minulej sezóne veľké problémy s členkom, pre ktoré v nej odohral len 78 minút, ale tie sú už minulosťou. Aktuálne 30-ročný ľavonohý krídelník sa spájal s prestupom do Slovana už viackrát, naposledy vtedy, keď bol hráčom Nitry. Práve v nej vytvoril výbornú ofenzívnu dvojicu so Seydoubom Soumahom, ktorá trhala súperove obrany a v Slovane by mohli svoju spoluprácu oprášiť. No vôbec prvým Cleberovým klubom u nás bola Petržalka, kde prestúpil v roku 2008, pričom za ten čas sa naučil obstojne po slovensky, čo veľa legionárov nedokázalo.