Main Content

Analýza a tipy na 1. kolo Fortuna ligy. Celkový kurz tiketu 3,47

sobota, 16. júl 2016 11:22 | Autor: Filip Chudý

Analýza a tipy na 1. kolo Fortuna ligy. Celkový kurz tiketu 3,47
Analýza a tipy na 1. kolo Fortuna ligy. Celkový kurz tiketu 3,47 | zdroj: © TASR

Dnes sa začína ďalší ročník našej najvyššej súťaže, na ktorý netrpezlivo okrem fanúšikov čakali aj tipéri. My sme sa pozreli na to, ako by mohli dopadnúť zápasy prvého kola.

Zlaté Moravce-Vráble – Myjava (sobota o 19:00)

Situácia vo ViOn-e sa cez leto výrazne zmenila. Klub sa rozlúčil so slovinským spoločníkom, ten si zobral so sebou svojich legionárov a opäť ide o klub s prevahou slovenských hráčov. Novinkou je aj nový názov, keďže sa Zlaté Moravce futbalovo spojili s Vrábľami. V Myjave bola najväčšia letná zmena na trénerskom poste, ale inak gro kádra zostalo pokope, čo by mala byť v tomto stretnutí výrazná výhoda, zvlášť, keď štart najväčšieho esa domácich Petra Orávika je otázny. Ak sa pozrieme na vzájomnú ligovú bilanciu týchto klubov, tá hlavne v ostaných sezónach hovorí výrazne v prospech Myjavy. A keď si k tomu prirátame veľké zmeny v kádri ViOn-u, ktorý ešte nebude zohratý, priam ako tutovka sa javí tip X2.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,37 na Tipsport.sk

Ružomberok – Prešov (sobota o 19:00)

Prešov sa vracia tam, kam historicky patrí, ale otázne je, či nie len na rok. Ak by sme hľadali paralelu s minulou sezónou, aj v nej nováčik (Skalica) začínal vonku s Ružomberkom, pričom vypadol. No tiež sa vtedy postaral o najväčšie prekvapenie úvodného kola, keď nad Liptákmi vyhral. Tatran to môže zopakovať, pretože u nováčikov si nemôžeme byť na úvod istí ničím. Samozrejme, výrazne väčšia kvalita je na strane domácich, ale prvé kolo takmer vždy prináša veľké prekvapenia. Ak môžete tipovať niečo iné, tak sa tomuto zápasu radšej vyhnite, no ak ho silou mocou chcete mať na tiketoch, jednotka na papieri vyzerá najpravdepodobnejšie (kurz 1,55). No opakujeme, prvé kolo a nováčik, to je nevyspytateľná kombinácia.

Michalovce – Trenčín (sobota o 19:00)

História sa opakuje aj v tomto prípade, pretože aj pred rokom začínal úradujúci majster na Zemplíne. Aj vtedy to bolo medzi zápasmi 2. predkola Ligy majstrov, čo tento súboj poznačilo. Trenčín síce vyhral, ale horko-ťažko gólom z úplného záveru, pričom ak by domáci neboli jaloví v koncovke, určite by sa tak nestalo. Pre AS musí byť priorita Liga majstrov, preto sa môže stať, že niektorých hráčov pošetrí, zvlášť tých, čo majú boľačky. Ide o Lawrenca a Skovajsu, pričom hlavne prvého menovaného nemá veľmi ako nahradiť, čo ukázal aj duel v Ľubľane, keď sa situácia po jeho odchode na trávniku zmenila. Trenčín je v tomto stretnutí jasný favorit a musí vyhrať, nič iné sa od neho neberie, ale to môže byť v období, keď hráte prestížnejšiu súťaž, zradné. Ak chcete tento zápas tipovať, dajte dvojku (kurz 1,60), ale nemusí to byť až tak jasné, ako za normálnych okolností. Preto radšej tento zápas netipujte, prvé kolo býva výsledkovo všelijaké.

Senica – Slovan (nedeľa o 19:00)

Ide o zaujímavý súboj, od ktorého neviete, čo môžete čakať. Oba hráčske kádre sa cez leto totálne zmenili, pričom novými posilami sú hlavne legionári. Slovan už ukázal, že je absolútne nezohratý, ale to je aj Senica, v ktorej boli podobné hráčske manévre. Tá ťahá priam neuveriteľnú 16-zápasovú sériu bez víťazstva, aj preto na jar získala len chudobných päť bodov. Favoritom je síce Slovan, ale bez gólu sa vyhrať nedá... Keďže oba tímy sú nezohraté a očakáva sa u nich aj problém v koncovke, priam sa ponúka tip na to, že padnú maximálne dva góly. Hoci v nedávnej minulosti góly v ich vzájomných súbojoch padali, lenže toto sú úplne iné mužstvá.

Náš tip:padnú 0-2 góly v kurze 1,84 na Tipsport.sk

Podbrezová – Trnava (nedeľa o 19:00)

Železiari sa v minulej sezóne lúčili s domácim prostredím s Trnavou, pričom jej dali trojku, no a teraz by chceli na to v novom ročníku nadviazať. Trnava zas nadeľovala trojky maltskému Hibernians, ale v arménskom Gjumri bola rada aj za remízu 1:1. No a náročná cesta späť a myšlienky na odvetu môže ovplyvniť jej výkon v úvodnom ligovom kole. Z tipérskeho hľadiska ide o náročné stretnutie, keďže obaja majú absolútne vyrovnanú vzájomnú bilanciu a vždy sa tešil niekto iný. Ľudovo povedané, vyhrá ten, kto sa lepšie vyspí. Ale trnavská obrana sa nám zdá kvôli zraneným hráčom hlavne na krajoch zraniteľná, pričom keď si k tomu prirátame obrovskú silu domácich v štandardných situáciách, vychádza nám z toho to, že Podbrezová by mala dať aspoň jeden gól.

Náš tip:Podbrezová dá gól v kurze 1,23 na Tipsport.sk

Žilina – Dunajská Streda (nedeľa o 19:30)

Kolo sa uzavrie pred televíznymi kamerami a na novej umelej tráve. Malo by to byť aj pred žilinskými fanúšikmi, keďže vstup na prvý zápas bude voľný, čo je cena, aká sa im páči, aj preto ukončili svoj niekoľkoročný bojkot. Umelá tráva by sa mala stať žilinskou výhodou, no v tomto súboji ešte väčšou môže byť to, že DAC je na ihriskách slabý. Dlhodobo sa mu nedarí ani v Žiline, hoci remízy tam ukopať vie. Preto tip 1X sa javí ako tutovka. Ale vzhľadom na všetky okolnosti by sa malo zrodiť víťazstvo domácich (kurz 1,60). Teda len za predpokladu, že žilinskí hráči úlohu favorita zvládnu v hlavách, s čím majú dlhodobý problém, preto to radšej poisťujeme.

Náš tip:1X neprehra domácich v kurze 1,12 na Tipsport.sk