Main Content

Žilina môže získať svoju hviezdu z Ligy majstrov!

sobota, 16. júl 2016 11:57 | Autor: Filip Chudý

Žilina môže získať svoju hviezdu z Ligy majstrov!
Žilina môže získať svoju hviezdu z Ligy majstrov! | zdroj: © TASR

Žilinčanov môže na začiatku sezóny posilniť exkluzívna posila, ktorá im zabezpečila Ligu majstrov. Už totiž len úspešná skúška delí od návratu pod Dubeň hviezdneho útočníka.

V lete už vedenie MŠK získalo Nemca Christophera Mandianga, ktorý v jarnej časti nemal klub, ďalej Kolumbijčana Joana Herreru z Borčíc a Nigérijčana Yusufa Otubanja z tretej najvyššej rakúskej súťaže. Prísť by mal aj český stopér Filip Kaša, ale na jeho prestupe sa Žilina musí dohodnúť ešte s druholigovou Ostravou. No na začiatku nového ročníka zháňajú Žilinčania ešte posilu do útoku, pričom tá by mohla byť exkluzívna.

„Máme alternatívy, ešte nie je nič dohodnuté. Na skúšku prichádza Momodou Ceesay, s ktorým sme boli v kontakte, skončil v Izraeli, takže momentálne sa chceme pozrieť na to, ako je fyzicky pripravený, aká je jeho terajšia výkonnosť. Je to vyložene skúška, pozná žilinské prostredie. Ak bude zdravotne aj fyzicky v poriadku, má nespornú futbalovú kvalitu,“ povedal pre klubový web športový manažér MŠK Karol Belaník.

Tento aktuálne 27-ročný Gambijčan vystrieľal Žiline postup do Ligy majstrov hneď po svojom príchode v roku 2010. Potom síce jeho výkonnosť kolísala vďaka ramadánu, ktorý dodržiava, ale stále patril medzi opory mužstva. Neskôr ho do Kajratu Almaty angažoval Vladimír Weiss, ale v ňom mal zdravotné problémy, preto neskôr prestúpil do izraelského Maccabi Netanja, ktoré v minulej sezóne skončilo suverénne posledné a vypadlo do druhej ligy. Ak všetko dopadne dobre, Ceesay by mohol byť piatou letnou legionárskou posilou Žiliny.